ŠPANCIRFEST

U Parku kreative djeca kuhaju, slušaju bajke, slikaju, pjevaju...

'28.08.2013.,  Varazdin - Spancirfest, 15. festival dobrih emocija. U parku Vatroslava Jagica nalaze se kreativne djecje radionice. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
29.08.2013.
u 11:01

Za djecu, a posebno za bebe, preko godine u Varaždinu nema dovoljno kreativnog sadržaja, smatra Sanja Frühwald

- Mijesimo tijesto i radimo plave klipiče. To su vam za vanzemaljce - smiju se mališani iz Dječjeg vrtića \"Bajka\", koji su jučer sudjelovali na Maloj školi tradicionalne kuhinje u Parku kreative u sklopu varaždinskog Špancirfesta.

Radionicu vodi Varaždinka Ksenija Knez, osnivačica i predsjednica udruge Vrelo ideja, koja se bavi promicanjem kraetivnog stvaralaštva.

- Cilj radionice je dati djeci priliku da se poigraju s tijesom i osjete atmosferu starinske, tradicionalne kuhinje - pojašnjeva Ksenija.

Mala škola tradicionalne kuhinje samo je jedna od čak devet radionica koje se ove godine održavaju u sklopu Parka kreative, koji je niknuo na sjenovitom prostoru iza varaždinske katedrale.

Za one željne likovnog izražavanja, tu je Španciraonica, a za one slušanja bajki i učenja stranih jezika tu je Bajkaonica. Uvijek je zabavno u Kući Koze Roze sa Štiglecima, a na radionici filma snima se i pravi kratki film. Uz ove, posebnu pozornost od kada je prije tri godine pokrenuta, privlači i radionica za bebe, Baja buf, koju vodi Sanja Frühwald.

- Već smo treću godinu na Špancirfestu na kojem ćemo obilježiti i 80. radionicu Baja bufa - ponosna je Sanja koju veliki interes za ovakvu radionicu ne čudi.

- Ne čudi me jer za djecu, a pogotovo za bebe, jednostavno nema dovoljno kreativnog sadržaja, a to je izuzetno važno - zaključila je.

Spomenimo i da je na ovogodišnjem Špancirfestu broj kreativnih radionca najveći do sada, na što je organizator, Turistička zajednica grada Varaždina, izuzetno ponosna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije