Dva tjedna volontiranja

U Petrinji sjedište međunarodnog kampa 'Ljeto na Banovini'

Petrinja,volontiranje
Foto: Antun Petračić
1/5
05.07.2014.
u 23:52

Dvotjedni program iz širokog dugoročnog projekta ''Zajednica sa srcem“ sufinancira EU iz svoga socijalnog programa

Završio je prvi tjedan međunarodnog volonterskog kampa ''Ljeto na Banovini“, kojem je sjedište u Petrinji, a aktivnosti i u susjednim gradovima. Dvotjedni program iz širokog dugoročnog projekta ''Zajednica sa srcem“ sufinancira EU iz svoga socijalnog programa, a u kampu sudjeluje desetak mladih dragovoljaca iz Portugala, Španjolske, Francuske, Češke, Slovačke i Mađarske uz puno više njihovih vršnjaka iz Petrinje.

Na gradskom kupalištu uz Kupu svakodnevno se održavaju zanimljive i poučne zabavne likovno-sportsko-rekreativne radionice, na koje su volonteri danas prijepodne na gradskoj tržnici pozivali djecu i njihove roditelje. Na Trgu hrvatskih branitelja od 20 sati traje multikulturalna večer, s predstavljanjem država iz kojih su volonteri, a na poziv Grada Petrinje izloženi su i proizvodi više OPG-ova. Sudionici volonterskog kampa u Petrinji su oslikali zid Male kuće, sjedišta županijske udruge osoba s invaliditetom, a po programu za Banovinu u Topuskom očistili biciklističku stazu na Nikolinom brdu. Na slične akcije odlazit će još u Dvor i Hrvatsku Kostajnicu, a Iduće subote sudjeluju na Petrinjskoj fišijadi i ribarskoj noći.

Volontere je primio i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

>>Petrinju okupirali motori, pred ponoć koncert Leta 3

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije