Italija

U procesu Ruby svjedočit će George Clooney i Ronaldo

'Italian Prime Minister Silvio Berlusconi reacts during a debate at the Senate in Rome in this June 21, 2011 file photo. Berlusconi on November 7, 2011 denied reports he was about to resign.   REUTERS
'MAX ROSSI'
23.11.2011.
u 13:31

Tužiteljstvo je predstavilo 136 svjedoka među kojima su i 33 djevojke koje su bile na zabavama

U procesu Ruby, nazvanom po nadimku marokanske djevojke koja je bila na zabavama u vilama bivšeg premijera Silvija Berlusconija, bit će saslušano ukupno 214 svjedoka među kojima su nogometaš Cristiano Ronaldo, glumac George Clooney, njegova bivša djevojka Elisabetta Canalis, bivše ministrice Mariastella Gelmini i Mara Carfagna, bivši ministar Franco Frattini, poduzetnik Flavio Briatore i drugi, odlučio je danas sud u Milanu.

Silvio Berlusconi u tom procesu optužen je za maloljetničku prostituciju. Tužiteljstvo je predstavilo 136 svjedoka među kojima su i 33 djevojke koje su bile na zabavama, a Berlusconijevi odvjetnici Niccolò Ghedini i Piero Longo predstavili su 78 svjedoka.

Tužitelji Ilda Boccassini i Antonio Sangermano zatražit će posebna svjedočenja o noći između 27. i 28. svibnja 2010., kada je Berlusconi telefonirao policiji da maloljetnicu Karimu el Mahroug zvanu Ruby, uhićenu zbog krađe, prepuste na brigu Nicole Minetti, vijećnice u Lombardiji. Tada je Berlusconi kazao da je Ruby nećakinja bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i kako je treba pustiti iz pritvora radi izbjegavanja diplomatskih problema.

Tužitelji drže da je Berlusconi znao da je Ruby maloljetna i kako joj je platio za noć provedenu u njegovoj vili u Arcoreu. Zapravo, Ruby je na njegovim zabavama bila 14 puta. Sada ta djevojka živi u Genovi sa svojim dečkom i uskoro bi trebala roditi.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
20:35 23.11.2011.

ha,ha sad se ni slovo \'Z\' vise ne smije napisati

OB
-obrisani-
23:38 23.11.2011.

Silveku pakuju braća šesterokraki isto kao i Sandiju, odrekli se njegovih usluga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije