Split

U promet je puštena nova rampa, građani već primijetili dva problema

U promet je puštena 'zapadna' rampa na ulazu u Split
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/7
09.12.2022.
u 14:47

Ovaj projekt omogućit će vozačima koji putuju u smjeru Stobreča, Podstrane i Omiša puno brže i ugodnije putovanje

Na zapadnom ulazu u Split danas je u promet pušten dio dugo očekivane rampe. Cijela konstrukcija duga je 470 metara, a sastoji se od podvožnjaka, nadvožnjaka, te četiri potporna zida. Još traju završni radovi na podvožnjaku koji bi trebali biti dovršeni sljedeći tjedan.

Ovaj projekt omogućit će vozačima koji putuju u smjeru Stobreča, Podstrane i Omiša puno brže i ugodnije putovanje, objasnili su na portalu Dalmacija Danas, no prve reakcije na novu cestu nisu naročito pozitivne.

Reporteri koji su se među prvima provezli zapadnom rampom primijetili su da bi horizontalna signalizacija mogla zbuniti one koji su slabije upoznati s urbanističkim planom Splita.

Naime, mjestu gdje se odvaja traka za skretanje desno od trake koja nastavlja ravno, horizontalna signalizacija koja upućuje vozače na trajekt izvedena je tako da nije odmah jasno kojom se trakom treba služiti da bi se došlo do luke. Pri većim brzinama ili pak u gužvi lako je zabuniti se i krivo odabrati.

Dalmacija Danas također prenosi kako je, usprkos novoj rampi, ujutro na tom ulazu u Split ponovno bila velika gužva, na opće nezadovoljstvo građana koji su se nadali da će ovaj problem napokon biti riješen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije