SUKOB

U prostorije Hrvatskih cesta - kroz prozor

27.01.2004.
u 00:00

U dvorištu je podignuta žičana ograda, a na prolaz postavljena željezna ograda

Više od dvadeset godina u Slatini se raspravlja o tome da bi trebalo premjestiti pogon Hrvatskih cesta iz središta grada. U dvorištu zgrade, koju vlasnički dijele s Udruženjem obrtnika Slatina, cestari su držali teške strojeve i kamione i imali stovarište materijala za nasipanje cesta i drugog materijala potrebna za održavanje prometnica.

Sud podijelio imovinu

Nakon neuspjelih dogovora o korištenju nekad zajedničkog dvorišta i prolaza, Udruženje obrtnika Slatine podiglo je protiv susjeda tužbu, pa je lani Općinski sud pravomoćnom presudom podijelio spornu imovinu. Veći dio nekad zajedničkog dvorišta i prolaz do ulice pripali su obrtnicima. U dvorištu je podignuta žičana ograda, a na prolaz, kroz koji su donedavno na ulicu izlazili teški kamioni Hrvatskih cesta, postavljena je visoka željezna ograda. Sud je presudio da cestari moraju platiti naknadu obrtnicima za štetu koju su strojevima i kamionima prouzročili na obrtničkoj zgradi. Žičane ograde u dvorištu još su više narušile susjedske odnose, pa je nestalo i dugogodišnjeg prijateljstva.

Po vodu k susjedu

Cestari su ubrzo obrtnicima uzvratili - zabranom korištenja vode i sanitarija u njihovu dijelu zgrade. Poslije su obje strane sjele za stol i postigle kompromisno rješenje koje je trajalo vrlo kratko.

Sada cestari vozilima na ulicu mogu tek okolnim putem, a najbliži put do ulice pješice vodi kroz prozor. Ne popušta ni jedna strana, pa su u središtu grada na prozoru zajedničke zgrade osvanule željezne ljestve preko kojih cestari sada svakodnevno s ulice ulaze u svoje prostorije i izlaze iz njih.

Ništa bolje nisu prošli ni obrtnici, koji u ovim hladnim danima moraju po vodu kod drugog susjeda. Građani se čudom čude takvu odnosu i pitaju gdje je kraj tom cirkusu.

DRAGUTIN ŠANTOŠI

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije