Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTJECAJ BLAGDANA
Povratak na članak

U prvom tromjesečju fiskalizirano 8,29 milijardi eura računa, 16% više nego lani

Utjecaj blagdana, ali i toplijeg vremena, uočljiv je i na prometima ugostiteljskog sektora.

Komentari 1

EJ
ejStef
08:09 03.04.2024.

Ovo je malo nerealna usporedba budući da Uskrs prošle godine nije bio u istom kvartalu. Ono što je bitno za usporedbu jest da je broj fiskaliziranih računa otprilike isti, a vrijednost veća, što pokazuje kolika je inflacija za stvari koje ljudi većinom kupuju... Već se pomalo i vidi utjecaj zabrane rada, jer se popriličan dio prometa nije prelio na ostale dane. Tu su najviše stradali mali dućani, a i šoping centri su pogođeni. Istina je da će se brojke sakriti u visokoj inflaciji i u manjku radne snage, no biti će dovoljno pokazatelja...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.