Edi Jurković

U reformi socijalne skrbi štićenici financiraju državu

invalidska kolica
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.03.2016.
u 08:00

Ljubica Trninić (84), nepokretna umirovljenica iz Cabuna kod Virovitice, požalila se RTL-u da već danima ne prestaje razmišljati odakle će isplatiti 53.000 kuna lokalnom Centru za socijalnu skrb koji od Ljubice očekuje da vrati socijalnu pomoć koju je u iznosu od 500 kuna primala posljednjih deset godina, pripadajuće kamate od 13 posto i pratećih 2000 kuna sudskih troškova.

Država je s prilično kasnim paljenjem ustanovila da starica koja živi u trošnoj kućici bez tekuće vode nema pravo na socijalnu pomoć jer je 2006. sa sinom i kćeri sklopila ugovor o uzdržavanju. Činjenica da sin Damir (54) živi od 920 kuna socijalne pomoći jer je radno nesposoban i živi s majkom koja praktički mirovinom od 1800 kuna uzdržava njega, nije pokolebala socijalne radnike.

Ljubica tvrdi da im nitko nije objasnio kako više nemaju pravo na socijalnu pomoć. Socijalnog radnika prvi je put, kaže, vidjela kada je donio rješenje da vrati golemi dug. U očekivanju ovršitelja koji će trošni kućerak uvesti na dugi popis državne imovine ostaje nam čestitati na reformi socijalne skrbi u kojoj štićenici trebaju – financirati državu.

>> Ministrica uvela red pa radi samo od ponedjeljka u 8 do petka u 16 sati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije