'PUTINOV KUHAR' OBILAZI ZATVORE

U Rusiji regrutirani ubojice, silovatelji pa i kanibal. Ako prežive šest mjeseci, bit će oslobođeni

A tank with the letters "Z" painted on it is seen in front of a residential building which was damaged during Ukraine-Russia conflict in Volnovakha
Foto: Alexander Ermochenko/REUTERS
1/3
18.11.2022.
u 08:53

Regrutiranje zatvorenika iz zatvora visoke sigurnosti započelo je u lipnju, a sada se proteže od Baltika do Pacifika. Navodno ih je regrutirano do 35.000, a sumnja se da su tisuće već poginule.

Ruski predsjednik Vladimir Putin već je regrutirao do 35.000 zatvorenika, uključujući silovatelje, ubojice i kanibala, da se bore u ratu u Ukrajini, navodi Daily Mail te ističe kako će novi regruti biti pomilovani bez obzira na zločine ako prežive šest mjeseci rata. Ovaj tjedan, šef Wagnera Jevgenij Prigožin, poznat kao "Putinov kuhar", posjetio je područje bivšeg Gulaga u istočnom Sibiru i ruskom Dalekom istoku kako bi regrutirao još više osuđenika.

Sumnja se da su tisuće ovih zarobljenika već poginule u borbama jer su korišteni kao topovsko meso za usporavanje napretka Ukrajine. Olga Romanova, iz skupine za ljudska prava Russia Behind Bars, tvrdi kako je 40 zatvorenika pogubljeno od strane Wagnerove privatne vojske.

- Pogubljeni su zbog dezerterstva, predaje, pljačke, zlouporabe alkohola ili droga te zbog spolnog odnosa - navodi te dodaje kako su takva ubojstva nezakonita, ali da će sada biti skrivena kao državna tajna.

Regrutiranje zatvorenika iz zatvora visoke sigurnosti započelo je u lipnju, a sada se proteže od Baltika do Pacifika. Zatvorenici se odvoze do najbliže zračne luke, a zatim u Wagnerovu vojnu bazu za obuku, prije nego što budu poslani na front.

- Oni koji idu na razgovor i onda sumnjaju - ne trebaju ići. Potrebni su nam samo oni uvjereni da se žele boriti, koji se vole boriti, kojima je to potrebno i čija fizička forma to dopušta - navodno je rekao Prigožin u jednoj od kaznionica.

- Ako pođete s nama, nema povratka. Nitko se neće vratiti u zatvor - dodao je. 

Prigožin je ovog tjedna zanijekao da je Wagner ubio Jevgenija Nužina (55) maljem, tvrdeći da je to djelo američkih specijalnih službi. Podsjetimo, nedavno se proširila navodna snimka ubojstva tog osuđenog ubojice koji je postao plaćenik.

- Imam posebne ovlasti od predsjednika. Baš me briga za bilo koga, moram dobiti ovaj j***** rat pod svaku cijenu - hvalio se ranije na jednom susretu s osuđenicima milijarder Prigožin koji je i sam bivši zatvorenik.

Nezavisni medij IStories prenio je iskaz zatvorenika iz zatvora u Kopejsku o tome kako je situacija izgledala kada je Prigožin došao regrutirati. 

- Zeleni helikopter s crvenom zvijezdom preletio je nisko iznad naših glava i sletio. Prigožin je ušao noseći svoj kaput s medaljama. Rekao je da leti i regrutira dragovoljce, rekavši da je vojska ministarstva obrane potpuno beskorisna. Da oni piju, drogiraju se i ne žele se boriti - opisao je zatvorenik. 

Dodao je kako mu zbog toga trebaju ljudi zatvoreni zbog ubojstava i pljački te kako će se "vjerojatno vratiti po silovatelje u studenom".

VIDEO Zelenski iznio 'ukrajinsku formulu mira', obratio se na summitu G20: 'Rat se mora i može zaustaviti'

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE.

Komentara 21

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
14:23 18.11.2022.

Ukrajinske snage bezbednosti ubile su 39 proruskih aktivista u Hersonu, rekao je portparol hitnih službi. „Njihova tela nisu predata rođacima i planirano je da se koriste u insceniranim pogubljenjima koje navodno svedoče o ruskim ratnim zločinima“, rekao je izvor.

TO
tomzag
09:33 18.11.2022.

U Ukrajini su regrutirani i oni koji ne nose hlače

Avatar Foton
Foton
17:56 18.11.2022.

Na sto je spall zemlja Dostojevskog, Tolstoy’s, Mendeljeva. Sad se Rusiju poznaje po gulagima, KGB i Putinu. Mozda se ovo adminu ne ce svidjeti, ali je tako.,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije