Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTEĆENI VRTIĆI, ŠKOLE, BOLNICE...

Žestoki napad Rusa na Dnjipro: Projektilima i dronovima gađali ukrajinski grad, ubijene četiri osobe

Rat u Ukrajini
Foto: X/Screenshot
1/17
03.07.2024.
u 13:40

Gradonačelnik Dnipra Boris Filatov proglasio je dan žalosti za četvrtak

U ruskom napadu projektilima i dronovima na ukrajinski grad Dnjipro u srijedu ubijeno je četvero civila i 27 je ranjeno, oštećeni su vrtići, škole i bolnice te su buknuli požari širom grada, rekli su regionalni dužnosnici. "Jutro nije bilo dobro za nas. Neprijatelj je izveo kombinirani napad na naš grad", rekao je Serhij Lisak, guverner okolne regije Dnjipropetrovsk, u videu objavljenom na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Od ozlijeđenih, 11 ih je prevezeno u bolnicu, a dvoje je u teškom stanju, rekao je. Lisak je objavio fotografije djelatnika hitnih službi kako uklanjaju razbijeno staklo i gase požar. Ukrajinske zračne snage priopćile su da su ruske snage gađale regiju Dnipropetrovsk sa sedam projektila i pet bespilotnih letjelica Šehid.

Protuzračna obrana uspjela je srušiti pet projektila i sve bespilotne letjelice, navodi se. Gradonačelnik Dnjipra Boris Filatov proglasio je dan žalosti za četvrtak. Kazao je da su oštećene dvije škole i tri dječja vrtića. Krhotine projektila pale su na dječju bolnicu, a druge dvije bolničke zgrade su oštećene. Oštećene su i poslovne zgrade, rekli su dužnosnici.

Rusija je intenzivirala zračne napade na ukrajinske gradove posljednjih mjeseci. Moskva negira da cilja civile, premda su ubijene tisuće od pokretanja ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022.

VIDEO Snažna eksplozija u Dnjepru dok je guverner izvještavao o ruskom napadu

 

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
14:20 03.07.2024.

Šta očekivati od terorističke države. Treba i njima gradove rušiti po Rusiji a ne samo vojne objekte.

BP
Besposlen pop
14:17 03.07.2024.

Komunistički zločinac iz Kremlja koji čak ima pristalice u Hrvatskoj, njemu slične

PP
potomci prava prve bračne noći
14:52 03.07.2024.

kao i uvijek, ruske "vojne" mete su škole, vrtići, trgovački centri...ne znaš jesu li odvratniji oni koji to rade ili ovi trolovi koji brane te zločince ovdje?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije