što se događa?

U Sisku se večeras urušila još jedna obiteljska kuća, bila je teško oštećena

ILUSTRACIJA
Nikola Cutuk/PIXSELL
24.08.2022.
u 21:53

Riječ je o manjoj obiteljskoj kući u Zagorskoj ulici čije se krovište večeras urušilo u unutrašnjost objekta. Od potresa 29.12.2020. prošlo je 604 dana, odnosno gotovo 20 mjeseci.

Doznajemo kako je večeras,  nešto iza 20 sati, u Sisku došlo do urušavanja još jedne obiteljske kuće oštećene u potresu, i koja je bila označena crvenom naljepnicom.

Riječ je o manjoj obiteljskoj kući u Zagorskoj ulici čije se krovište večeras urušilo u unutrašnjost objekta. Kuća je bila jako oštećena u potresu, nije pod kulturnom zaštitom te se nalazi u dvorištu, dalje od ceste, te nije predstavljala opasnost za druge objekte i prolaznike.

Nije bilo ozlijeđenih,  policija je osigurala mjesto događaja. Vlasnik od potresa živi u stambenom kontejneru u susjednom dvorištu.


Podsjetimo, noćas se u Frankopanskoj ulici u Sisku urušila kuća oštećena u potresu. Postavljena je skela za zaštitu pješaka, a cijelo krovište je palo na skelu i cestu. Srećom da nitko nije ujutro prolazio automobilom. Nitko nije ozlijeđen. Do urušavanja je došlo nešto iza pet sati ujutro.

Za ovu je zgradu među prvima izrađen elaborat za rušenje, no zgrada nije srušena. Konzervatori su ocijenili kako je ova ruševina iznimno važna i da ju treba sačuvati. No, 19 je mjeseci prošlo od potresa i nije odrađeno podupiranje kako bi se spasio jedan zid i srušio se ostatak.

Od potresa 29.12.2020. prošlo je 604 dana, odnosno gotovo 20 mjeseci.

>> VIDEO: U centru Siska se urušila zgrada oštećena u potresu, nema ozlijeđenih.

Ključne riječi

Komentara 14

AV
avangero
06:02 25.08.2022.

Tkoj je kriv, krivi su oni koji su glasali za ekipu pa nek sad gledaju urušavanje, ja ga gledam već punih trideset godina, samo od kud više kradu.

MD
Mr.Dave
22:16 24.08.2022.

Još jedna zima u kontejneru za ove jadne ljude. Za domjenke i vozne parkove će spiskat milijune,a ne mogu ovim ljudima omogućit pristojan smještaj. Ko kaže da nema laže, ima se al nije nikoga briga sve dok ne dođu izborii na vrata,a i tada će samo neki dobit novi krov nad glavom da se malo zamaže oči javnosti.

Avatar SileZla
SileZla
23:13 24.08.2022.

Čemu elaborati rušenja? Ionako će se sve urušiti prije ili kasnije. Treba te zgrade samo prikladno ograditi, pa tko čeka dočeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije