suđenje krvniku

U Srbiji strahuju da će Mladić svaliti krivicu za genocid na Srbiju

mladic
AFP
05.06.2011.
u 12:00

Prilikom odluke o Srebrenici nije bilo kontakata između Mladićevog glavnog stožera i Beograda. Ja se bojim da on sada ne kaže suprotno, kaže Radoslav Stojanović, bivši pravni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Radoslav Stojanović, profesor međunarodnog prava i bivši pravni zastupnik Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu, strahuje da će Ratko Mladić pokušati opovrgnuti ono što je Srbiju oslobodilo odgovornosti za sudjelovanje u genocidu 1995. i to vidi kao realnu mogućnost, piše B92.

- Prilikom odluke o Srebrenici nije bilo kontakata između Mladićevog glavnog stožera i Beograda. Ja se bojim da on sada ne kaže suprotno, da je primjerice on prije odlučivanja razgovarao sa Miloševićem - strahuje Stojanović dodajući kako je "moguće da Mladić pokuša na taj način umanjiti svoju odgovornost".

- Ako bi to mogao dokumentirati to bi moglo dovesti do obnove postupka pred Međunarodnim sudom pravde u vezi bosanske tužbe protiv Srbije. To bi moglo donijeti štetu, ali ne vjerujem da bi Međunarodni sud pravde to prihvatio samo na njegovu lijepu riječ. Mladić bi na taj način umanjio osobnu odgovornost, ali ga ne bi oslobodilo odgovornosti u cijelosti. Počinjenje zločina čak i po zapovjednoj odgovornosti je zločin - zaključio je Stojanović i dodao kako "Mladićevo zdravstveno stanje neće bitno utjecati na tijek suđenja".

Komentara 29

MO
mozel
14:38 05.06.2011.

Videcete kada se heroj Radeta obesi negde u nekoj prostoriji,radi onoga sto je herijski pobio u Srebrenici (8) hiljada ljudi

DA
damocles
00:01 06.06.2011.

po pravilu nije mladic kriv, on osobno nikog nije ubio. krivi su oni sto izvrsavaju zapovijedi. takav je sistem kojeg smo sami izabrali

KO
kolovoz
21:56 05.06.2011.

kako se ono kaze-riba ribi grize rep

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije