NOVA OPASNOST

U Švedskoj traže muškarca zbog pripreme terorističkog napada

švedska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
18.11.2015.
u 20:03

Švedska je danas povisila razinu terorističke prijetnje na visoku, drugu najvišu na skali od 5

Muškarca osumnjičenog za pripremu terorističkog napada na području Švedske danas su tražile sve policijske snage zemlje u kojoj je povišena razina uzbune od opasnosti od napada, objavile su sigurnosne službe.

Za tim muškarcem, čiji identitet nije otkriven, izdan je uhidbeni nalog u sklopu istrage antiterorističkog tužiteljstva za pripremu terorističkog djela, rekao je šef unutrašnjih obavještajnih i protuterorističkih službi Anders Thornberg

On je na konferenciji za novinare u Stockholmu rekao da ga aktivno traže i odbio je potvrditi informacije tiska prema kojima se radi o Iračanu obučenom za borbe u Siriji.

On je tražen zbog aktivnosti u Švedskoj i istraga za sada ne omogućuje utvrđivanje veze s terorističkim napadima 13. studenoga u Parizu, prema švedskim službama sigurnosti Saepo.

Švedska je danas povisila razinu terorističke prijetnje na visoku, drugu najvišu na skali od 5, na temelju podataka Nacionalnog centra procjene terorističke prijetnje (NCT).

"Jedan od razloga je što su sigurnosne službe primile konkretne informacije", navode službe sigurnosti i dodaju da su napadi u Parizu pokazali kapacitete skupine Islamska država da izvedu složene napade u Europi.

Na toj konferenciji za novinare je direktor NCT-a Mats Sandberg rekao da skupina Islamska država Švedsku smatra legitimnom metom. 

>> Washington Post: U policijskoj akciji ubijen organizator napada na Pariz!

>> Ovako izgleda svjetska karta terorizma

Komentara 3

Avatar niwrad
niwrad
07:16 19.11.2015.

Swedistan je prva Europska država koja je zbog mentalnog poremećaja ekstremnog liberalizma počinila samoubojstvo. Nek nam bude primjer. Nemojmo dopustiti da naše mentalno poremećene političke elite učine isto.

RE
realisticki
10:04 19.11.2015.

U takvim slučajevima kod nas ljudi vele: "Vidjela žaba da konja potkivaju, pa i ona nogu digla."

BF
bf2
10:38 19.11.2015.

Čini se da muslimani baš i ne razumijukoncept multikulturalnosti,ali im zato ne smeta primati socijalu od "nevjernika"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije