Božićna poruka biskupa Škvorčevića

U svijetu koji sve više tone u tamu jedino svjetlo je Isus

Antun Škvorčević
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
24.12.2013.
u 21:55

Ne bojte se, nema ni jedne suvremene tame koju Isus nije kadar rasvijetliti, ni jednoga problema koji on ne može razriješiti svojom milosrdnom ljubavlju, kako nas neumorno podsjeća papa Franjo – poručio je biskup.

Svoju ovogodišnju božićnu poruku požeški biskup dr. Antun Škvorčević naslovio je „Svjetsko u tami svijetli i tama ga ne obuze! (Iv, 1,5)“. U njoj je progovorio o aktualnim događanjima u hrvatskom društvu koje se mnogima čini kao da sve više tone u tamu.

-Prikazivanje sadašnjega hrvatskog trenutka slikom svjetla i tame zavrjeđuje našu božićnu pozornost. Tama je suprotnost svjetlu, stoga sve ono što doživljavamo kao manjak života nazivamo tamom, a ono što iskustvom dohvaćamo kao život u njegovim istinskim dimenzijama nazivamo svjetlom. U mraku se ne vidi stvarnost, u mraku nedostaju boje, širina pogleda, manjka cjelovitost, stoji se na mjestu, a ne ide k cilju. Samo onaj tko je iskusio mrak dobro zna što je svjetlo- kazao je biskup dodavši da na svetkovinu Božića Crkva snažno naviješta da u ljudskoj drami svjetla i tame, života i smrti Isus Krist ima presudnu ulogu.

-Dok se na različitim svjetskim razinama gase svjetla, a u našem društvu tonu nade, Isus ostaje hrvatsko trinaeststoljetno neugasivo Svjetlo. S Tertulijanom vam upućujem poziv: »Ne ugasite jedinu nadu svijeta«, ne odrecite se Isusa Krista i ne dopustite da budete zavedeni lutanjima i zavođenjima trenutno prisutnima u našem društvu. Ne bojte se, nema ni jedne suvremene tame koju on nije kadar rasvijetliti, ni jednoga problema koji on ne može razriješiti svojom milosrdnom ljubavlju, kako nas neumorno podsjeća papa Franjo – poručio je biskup u svojoj poruci.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije