državna matura

U zadnji čas promijenjen kalendar polaganja završnih ispita

'04.07.2011., II i VII. gimnazija, Krizaniceva 4, Zagreb - Guzve prilikom prijava za upis u srednju skolu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Sanjin Strukić/PIXSELL
20.08.2013.
u 09:49

Iz nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja tvrde da se ništa dramatično neće dogoditi te da su prije donošenja odluke dobili suglasnost ministarstva znanosti obrazovanja i sporta

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja početkom kolovoza promijenio je kalendar za polaganje ispita državne mature u jesenskom roku. Rok za polaganje ispita tako će umjesto 23. kolovoza početi 27. kolovoza, zbog čega predsjednik školskog sindikata Preporod Željko Stipić tvrdi da se početkom rujna u školama može očekivati kaos, piše Slobodna Dalmacija.

Sindikalisti poseban problem vide u tome što su testiranja iz hrvatskog i matematike odgođena za tjedan dana pa će se pisati kada u školama već počne redovna nastava.

– To samo pokazuje koliko je odgovornima nastava zadnja rupa na svirali i da se s nama može poigravati tko kako hoće. Kalendar polaganja ispita državne mature je nešto što se zna godinu dana unaprijed i neozbiljno je mijenjati ga nekoliko dana prije početka nove školske godine – rekao je Stipić za Slobodnu Dalmaciju.

Iz nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja tvrde da se ništa dramatično neće dogoditi, da su prije donošenja odluke dobili suglasnost Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta te da su sve škole i učenike obavijestili na vrijeme, a termine su odlučili promijeniti jer su željeli omogućiti što većem broju ''popravljača'' da izađu na maturu u istoj kalendarskoj godini u kojoj završavaju četvrti razred.  

>> Objavljeni rezultati državne mature, roditelji nestrpljivo čekali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije