prvi dan ljeta

U Zagrebu vjetar trgao stabla, kiša potopila Stradun

kiša, nevrijeme (1)
Foto: Pixsell
1/15
21.06.2010.
u 09:37

Obilna kiša, jak vjetar i niske temperature obilježili su prvi dan ljeta.

Obilna kiša, jak vjetar  i niske temperature obilježili su prvi dan ljeta. Hladnoća i kiša, koje su zahvatile veći dio zemlje, više odaju sliku primjerenu sredini listopada. Zagreb se jutros probudio na samo 13 stupnjeva, a slične temperaturne vrijednosti mjerili su i ostali gradovi središnje Hrvatske. Hladno je u Lici i Gorskom kotaru. Temperatura u Delnicama spustila se na samo 9 stupnjeva, dok je u Gospiću bilo dva stupnja toplije. Nešto je toplije na istoku i jugu zemlje. Slavonski Brod u 7 sati mjerio je 15, a Osijek 16 stupnjeva, koliko je bilo u Šibeniku i Hvaru. Pula i Split izmjerili su 17 stupnjeva, dok je u Zadru bilo 18. Najtopliji grad u Hrvatskoj jutros je bio Dubrovnik, gdje se temperatura popela na čak 22 stupnja.

>>Zbog poplave prekinut promet od Koprivnice do Štaglinca

Elementarna nepogoda u okolici Zagreba

Bura i kiša stvaraju poteškoće u prometu, a najjači vjetar puše na Jadranskoj magistrali na kojoj je zabranjen promet za prvu i drugu skupinu vozila. Zbog vode na kolniku zatvorene su i dionica Podravske magistrale, državna cesta D24...

Na dubrovačkom Stradunu voda je u jednom trenutku dosezala sve do koljena, a ružno vrijeme nije poštedjelo ni druge dijelove Hrvatske.

Jak vjetar rušio je stabla u Zagrebu, a župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za dio područja Velike Gorice i Jastrebarskog, nastalu zbog jakog olujnog nevremena praćenog tučom.

Sutra manje padalina

Sutra se očekuje tek nešto bolje vrijeme. Temperature će malo porasti, kiše će biti manje, ali neće biti znatnije stabilizacije vremena niti će ono biti primjereno ljetu. Malo više sunca možemo očekivati od četvrtka, kada bi temperature mogle doseći i 25 stupnjeva, a novi val nestabilnosti dolazi nam za vikend, iako tada ne bi trebalo biti u tolikoj mjeri hladno i kišovito kao što je to danas.

Loše vrijeme izazvalo probleme u prometu

Samo za osobna vozila zatvorena je dionica Podravske magistrale (D 2) Koprivnica - Glogovac, zbog vode na kolniku. Od 17.25 sati u Novom Marofu zatvorena je državna cesta D 24 u Zagorskoj ulici, također zbog vode na kolniku, javlja HAK.

Zbog bure Paškim mostom zabranjeno je prometovanja za I. skupinu vozila. Jak vjetar puše i na dionicama autocesta: A1, od mosta Maslenica do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i A 2 Zagreb-Macelj, između čvorova Krapina i Đurmanec (brzina ograničena na 60 km/h), kao i na A 6 Rijeka - Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sve kategorije vozila.

Ključne riječi

Komentara 24

OB
-obrisani-
04:50 22.06.2010.

dr.hebrang3 Bog postoji-HDZ Varate se. Za HDZ se moze prije reci :\"vrag .ere na veliku hrpu\". A dragi Bog je uz skromne, postene i na zalost siromasne ( ne duhom vec materijalnim dobrima).

DO
doktorica
10:06 21.06.2010.

i Bog nas kažnjava

YE
yesterday
22:55 21.06.2010.

a kafa 20 kuna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije