TRAGIČNI PODACI

U zračnim udarima pogođene dvije bolnice u blizini Alepa

sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
14.11.2016.
u 22:45

Aktivisti tvrde da režim Bašara al-Asada i Rusija "sustavno" napadaju bolnice, škole i stambene četvrti zapadno od Alepa

U zračnim udarima, za koje se vjeruje da ih je izveo ili sirijski režim ili Rusija, pogođene su najmanje dvije bolnice u području koje zapadno od Alepa drže pobunjenici, priopćio je danas sirijski Opservatorij za ljudska prava.

U zračnim su udarima stradale bolnice u gradiću Atarab i Kfar-Nahi, tvrdi udruga za ljudska prava i dodaje da je ovo četvrti put ove godine da je pogođena bolnica u Ataribu.

Aktivisti tvrde da režim Bašara al-Asada i Rusija "sustavno" napadaju bolnice, škole i stambene četvrti zapadno od Alepa.

SOHR, kojemu je sjedište u Londonu, navodi da je ovo četvrti zračni napad na bolnicu u Ataribu ove godine. Ima ranjenih u današnjem napadu, ali nema podataka o mrtvima, dodaje.

Međunarodna organizacija Amnesty International ove je godine kazala da ruske i sirijske snage, kako se čini, hotimice gađaju bolnice "kako bi utrle put kopnenim snagama da mogu napredovati u sjevernom Alepu".

Alep je grad podijeljen između snaga sirijskog režima i pobunjenika, a sirijska vojska potpomognuta ruskim zračnim napadima provodi ofenzivu na Alep. 

Europska unija objavila je u ponedjeljak da je dodala 18 novih imena sirijske vlade, 17 ministara i guvernera središnje banke, na popis osoba koje sankcionira zbog nasilja prema civilima u Siriji. Time je EU zabranio putovanje za 234 osobe iz sirijskog režima te im zamrznuo imovinu u inozemstvu.

>> Ruski ratni brodovi stigli do Sirije: 'Suparnički zrakoplovi boje se nadlijetati jer znaju koliko smo moćni'

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
23:03 14.11.2016.

Ispade da je svaka zgrada u Siriji pod kontrolom terorista bolnica...

LI
Liberdad
23:12 14.11.2016.

"Međunarodna organizacija Amnesty International ove je godine kazala da ruske i sirijske snage, kako se čini, hotimice gađaju bolnice "kako bi utrle put kopnenim snagama da mogu napredovati u sjevernom Alepu". - ova rečenica stvarno ima smisla, znači boilesnici su najopasniji za sirijske snage, pa prvo njih moraju uništiti. Činjenica je ta da: prvo lažu svi zajedno, a drugo većina tih "bolnica i škola" više nema prvotnu funkciju i koriste se kao štabovi terorista, pa ih možda zato i napadaju kao legitimne mete. Osim toga u tim pobunjeničkim područjima ima više škola i bolnica nego u cijeloj Europi zajedno. Svaki dan pogode barem jednu od tih zgrada. Lako je razbacati neku bolničku opremu i slikati, koliko su do sad lažnih fotki i video snimki objavili, ovo je bez veze. Evo na primjer prije par dan su objavili fotografije mrtvaca koji su se svi odreda micali.

ST
stomiovotreba
00:44 15.11.2016.

Tzv. "aktivisti" su teroristi. Sirijska vojska oslobadja grad od terorista koji civile koriste kao zivi zid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije