DRAMA U DONJOJ AUSTRIJI

Ubio ženu pa se zabarikadirao u podrumu: U skloništu bacio eksploziv na elitnu postrojbu, evakuirane kuće

Polizei
IMAGO/M?ller-Stauffenberg/IMAGOSTOCK&PEOPLE
19.10.2024.
u 13:42

Policija traga za osumnjičenim, 59-godišnjim Slovakom, koji je, prema informacijama iz policije, pobjegao i zabarikadirao se u vinskom podrumu nedaleko od mjesta zločina

U Göstingu, predgrađu Zistersdorfa u Donjoj Austriji, 65-godišnja žena pronađena je mrtva nakon brutalnog napada. Policija traga za osumnjičenim, 59-godišnjim Slovakom, koji je, prema informacijama iz policije, pobjegao i zabarikadirao se u vinskom podrumu nedaleko od mjesta zločina.

Sumnja se da je muškarac žrtvi prerezao grlo u petak, nakon čega je pokrenuta opsežna policijska potjera. Od ranih jutarnjih sati specijalne jedinice austrijske policije, uključujući elitnu postrojbu Cobra, okružile su vinske podrume u blizini mjesta zločina. Prema policijskim izvorima, područje je poznato po širokoj mreži podzemnih tunela i podruma koji datiraju još iz srednjeg vijeka.

U operaciji koja je pokrenuta odmah nakon napada, stotine pripadnika sigurnosnih snaga razmješteno je oko Zistersdorfa. Tijekom prvog pokušaja pristupa osumnjičenom, muškarac je aktivirao eksplozivnu napravu, uslijed čega je jedan policajac teško ozlijeđen, javlja Heute. Svjedoci navode da se čula pucnjava i detonacije.

Tijekom noći na subotu evakuirano je desetak kuća u blizini, jer su podrumski tuneli povezani s lokalnim građevinama, što otežava policijsku akciju. S obzirom na kompleksnost i razgranatost sustava tunela, policija je angažirala povjesničara kako bi pomogao u navigaciji kroz prostor. Policija je potvrdila da se osumnjičeni i dalje smatra opasnim te se čini da ima pristup dodatnom oružju i eksplozivima.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Putinova 'Sotona' nanišanila je 14 meta: Ako dođe do nuklearnog rata, Rusija će prvo gađati ove lokacije

Polizei
1/29
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije