SUĐENJE

Ubio zeta jer mu je tukao sestru, pa izrešetao zetova oca

12.02.2002.
u 00:00

ZAGREB - U zagrebačkom Županijskom sudu jučer su svjedočili očevici dvostrukog ubojstva iz bezobzirne osvete Zefa Cojkića (26) i njegova oca Kolje (50) na benzinskoj crpki "Sveti Nikola" u Lukarišću kod Dugog Sela, za koje je optužen Petar Gegić (35). Ubijeni i optuženi doseljenici su s Kosova.

Prema optužnici, 13. travnja prošle godine Gegićeva sestra Vinka Cojkić morala je napustiti svoju kuću i petero malodobne djece zbog učestalih maltretiranja svog supruga Zefa Cojkića. On ju je danima tukao, tjerao je da napusti kuću, a onda je kritičnog dana nazvao mobitelom i rekao joj da ga ne čeka kod kuće jer će je ubiti, pa se ona preselila svojoj braći u Vrbovec.

Gegić je 22. svibnja prošle godine oko 13.30 sati slučajno susreo Zefu i Kolju Cojkića na benzinskoj postaji. Izašao je iz automobila i prišao "mercedesu 200D" ZG 613-SO u kojem su sjedili Kolja i Zef Cojkić. Posvadili su se zbog njihova ponašanja prema njegovoj sestri. Iz unutrašnjeg džepa jakne Gegić je izvukao pištolj "crvena zastava" te u Cojkiće ispalio najmanje šest projektila.

Vlasnica benzinske crpke Marija Šimić (39) kazala je da je oko 13.30 tog dana čula galamu i škripu guma. Začuli su se prvi pucnji, a ubrzo njih još nekoliko. Najprije se skrila, a kad je izašla, vidjela je čovjeka kako leži na vratima benzinske postaje, bio je prosjed i još je davao znakove života. Odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju.

Danijel Klarić (23) tad je radio preko student-servisa na crpki. Točio je gorivo kad se najprije zaustavio zeleni "mercedes", zatim i crveni. Išli su iz suprotnih smjerova i zaustavili se na kolniku, jedan pokraj drugog. Vidio je čovjeka s pištoljem koji je počeo pucati na one u crvenom "mercedesu". Student se skrio, a iz svog skrovišta vidio je kako se crveni "mercedes" ponovno počeo kretati i zabio se u reklamni stup. Čuo je još pucnjeva, netko je protrčao pokraj njega, a poslije je vidio čovjeka kako leži na njihovim vratima. Policija je došla brzo i policajac je pitao tko je pucao, a neki je čovjek tad istupio i rekao: "Ja sam pucao."

Službenica na crpki Dragica Kušt uplašila se kad je čula pucnjeve i otišla u skladište gdje je provela dva sata. Bernarda Šimičić došla je natočiti benzin, a kad je počela pucnjava, zgrabila je dijete iz auta i pobjegla u postaju.

Inače, Klarić i njegov kolega s crpke Vinko Pauković sudskom su vijeću jučer posvjedočili da ih je tijekom istrage zvao Gegićev brat "kako bi se dogovorili o njihovim iskazima u kojima se nešto može izmijeniti", na što nisu pristali.

Suđenje se nastavlja u travnju.

A. Kasanić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije