TIJELO NAĐENO NA RADNOM MJESTU

Ubojstvo djevojke Marijane (24) nije riješeno ni nakon 21 godinu: 'Svu nadu sam izgubila'

Marijana Jerković
Foto: Arhiva Večernjeg lista
1/5
07.11.2023.
u 12:51

Večernji list pisao je u danima nakon ubojstva, prema neslužbenim izvorima, kako je J. P., Marijanin zaručnik, priveden pa pušten nakon razgovora u policiji. Djevojka Marijana, stoji u arhivi Večernjeg lista, živjela je sa svojom tetom pa sa zaručnikom u stanju njegove bake na Gripama

Marijana Jerković (24) iz Trogira ubijena je u siječnju 2002. godine u prostorijama tvrtke za promet nekretninama u Splitu. Djevojku je u lokvi krvi pronašao kolega. Večernji list pratio je ovaj slučaj, koji niti 21 godinu kasnije nije razriješen, a informacije su očuvane u našoj arhivi

Eda Vujević, novinarka Slobodne Dalmacije, svakoga je tjedna 14 godina svoju kolumnu završavala riječima: "Ubojica Marijane Jerković još uvijek nije pronađen". Govoreći o žrtvi za HRT, istaknula je kako su svi govorili kako je bila ambiciozna djevojka. "Ona je studirala, radila, zarađivala, ona se trsila, pri tome, kažu mi, bila je vrlo otvorena, hrabra na neki način. Možda joj je to presudilo", rekla je Vujević.

Umirovljeni policijski inspektor, Ivan Buzov, kaže kako je očevid napravljen prema pravilima struke od strane istražnog suca, vještaka sudske medicine i policijskih službenika. "Ni civili ni nitko drugi nije mogao doći do vrata stambene zgrade u kojoj se odvijao događaj i koji je bio šire mjesto događaja zaštićen i pod nadzorom policije. Prije nas su samo došli oni koji su radili u toj agenciji", opisao je.

Isprobajte arhivu Večernjeg lista

Na stranici https://arhiva.vecernji.hr/ nalazi se najveća digitalna arhiva izdanja dnevnih novina u Hrvatskoj, ali i u regiji. Pretplatite se danas i dobivate uvid u više od 60 godina hrvatske povijesti.

 

Eda Vujević istaknula je kako postoji i misterij vezan uz mobitel ubijene djevojke. Naime, Općinski sud u Trogiru u siječnju 2003. zaprimio je prijedlog za ovrhu od 1858,47 kuna na ime Marijane Jerković zbog neplaćenih računa od siječnja do rujna 2002. godine. Vujević se pita tko je koristio mobitel u vrijeme kada je trebao biti pohranjen s ostalim dokazima.

"To je misterij na koji nemam odgovor. Nikad nisam dobila odgovor od policije niti od bilo koga na to pitanje", kaže. Umirovljeni inspektor Buzov to je, također, komentirao: "Mogu samo kazati da smo tijekom očevida izuzeli mobitel koji je bio kod nje. Tu nedoumicu stvaraju drugi mobiteli koji su bili u agenciji u kojoj je Marijana bila zaposlena, a iz razloga što su svi koristili te druge mobitele pa i ona. Mi smo izuzeli sve te mobitele, a neke od njih vještačili".

VEZANI ČLANCI:

Večernji list pisao je u danima nakon ubojstva, prema neslužbenim izvorima, kako je J. P., Marijanin zaručnik, priveden pa pušten nakon razgovora u policiji. Djevojka Marijana, stoji u arhivi Večernjeg lista, živjela je sa svojom tetom pa sa zaručnikom u stanju njegove bake na Gripama. Rodbina je kazala kako su odnosi među njima bili u najboljem redu, no Marijana se prijateljici navodno povjerila kako će se iseliti iz stana u kojem je bila sa zaručnikom.

Desetak dana nakon ubojstva, u čajnoj kuhinji agencije pronađeno je oružje, odnosno skalpel za rezanje linoleuma. Predmet Marijane Jerković još je aktivan, a ubojica je na slobodi. Ivanka Jerković, majka ubijene, za HRT ističe: "Ja gubim nadu, izgubila sam je. Kad se nije odmah dok je bilo, ajmo reć na friško, otkrilo. Sad ne da sam se pomirila s time, nego svu nadu sam izgubila da će se to ikad otkriti".

VIDEO Reakcija Coca-Cola Hrvatske o strašnom slučaju trovanja: To je izoliran slučaj, zabrinuti smo i surađujemo

Komentara 1

ZI
ziva___istina
13:07 07.11.2023.

Skalpel nije oruzje nego alat , a svaki alat se moze iskoristit kao oruzje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije