inspekcija u Podcrkavlju

Učenici nastavu pohađaju u školi koja još nije sanirana

škola
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
21.02.2014.
u 14:15

U nalazu inspekcije stoji kako je škola dužna osigurati učenicima primjerene uvjete za siguran boravak u školskom prostoru koji neće ugroziti njihov život i zdravlje.

Prosvjetna inspekcija utvrdila je kako sanacija stare školske zgrade Područne OŠ Blaža Tadijanovića u Podcrkavlju, u koju su učenici vraćeni nakon što su gotovo cijelo prvo polugodište proveli u matičnoj školi u Slavonskom Brodu, nije u potpunosti obavljena. U nalazu inspekcije stoji kako je škola dužna osigurati učenicima primjerene uvjete za siguran boravak u školskom prostoru koji neće ugroziti njihov život i zdravlje.

- Krovište je sanirano tako što su na postojeću, staru i dotrajalu krovnu konstrukciju postavljene nove limene ploče. Većina prostorija nije oličena, stolarija nije promijenjena, sanitarije su dotrajale, kuhinja ne radi, a namještaj nije za upotrebu – navodi se u izvješću koje je pokazalo kako su upozorenja nezadovoljnih roditelja bila opravdana.

U Gradskoj upravi kažu kako se slažu s izvješćem inspektorice te kako će probleme nastojati riješiti čim prije, a u međuvremenu je od Ministarstva obrazovanja zatraženo povećanje iznosa decentraliziranih sredstava kako bi se mogao financirati dodatni prijevoz učenika do matične škole.

>>Ne, ovo nije film strave već Medicinska škola u Slavonskom Brodu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije