PUCNJAVA U BEOGRADU

Svjedočanstva učenika: 'Ubio je dva prijatelja, legla sam preko njih kako bi pomislio da sam mrtva'

Beograd: Učenik u školi ubio nekoliko učenika i zaštitara
Foto: A.M./ATA Images/PIXSELL
1/20
03.05.2023.
u 10:20

Učenici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu rekli su kako su vidjeli da je jedan dječak pogođen u nogu, drugi u međunožje...

Četrnaestogodišnji učenik pucao je jutros oko 8 sati u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Riječ je o učeniku sedmog razreda koji je na nastavu navodno ponio očev pištolj. U pucnjavi je ubijeno osmero djece i zaštitar, dok su šestero djece i nastavnik ranjeni, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije. "Učenik ove škole K. K. (2009.), koji se sumnjiči da je počinio ovo kazneno djelo, pronađen je i uhićen u školskom dvorištu. Sve policijske snage i dalje su na terenu i intenzivno rade na rasvjetljavanju svih činjenica i okolnosti koje su dovele do ove tragedije", navodi se. 

Među učenicima zavladala je panika, a neki od njih opisali su što se dogodilo. "Dvije naše prijateljice leže, pogođene su. Leže, ne znamo jesu li žive. Jedan dječak pogođen je u nogu, drugi u međunožje", rekli su učenici za Telegraf.rs te istaknuli kako nisu znali je li pucao jedan dječak ili dvojica. 

"Bili smo na petom katu i čuli buku. Učitelj je rekao da iziđemo. Mislili smo da se šali, ali vidjeli smo djecu kako plaču. Samo su nas izveli. Vidjeli smo prijatelja kako je upucan u nogu. Svi su plakali, samo su nam rekli da izađemo", dodali su.

Napadač, 14-godišnji učenik, došao je u školu naoružan i počeo pucati, a sve je trajalo oko pet minuta. Na mjesto događaja upućene su ekipe hitne pomoći te velik broj policijskih službenika.

Beograd: Učenik u školi ubio nekoliko učenika i zaštitara
1/5

Naoružani dječak prvo je, kako su istaknuli učenici, otvorio vatru na satu povijesti. 

"Počeo je nasumično pucati. Prvo u profesoricu povijesti, a onda je nastavio dalje. Ubio je naša dva prijatelja, ja sam legla preko njih kako bi pomislio da sam mrtva. Izašao je iz učionice, još su se čuli pucnji", rekla je učenica za portal Nova.rs.

Motiv napada još uvijek nije utvrđen, no učenici tvrde kako je 14-godišnjak dobio jedinicu iz povijesti. "Dobio je jedinicu iz povijesti i onda je poludio. Pucao je po kabinetu, a onda i u prijatelje. Ima sve petice, a svi ga zovemo štreber", naveli su učenici za Blic.

"Čuo sam pucnjavu, neki su učenici odmah izašli u hodnik vidjeti što se događa. Prvo sam pomislio da se vani nešto čuje. Svi su počeli vrištati, nastala je panika, svi su trčali. Vidio sam ga kada sam izašao, došao je i uperio pištolj u nas", opisao je jedan učenik.

Beograd: Učenik u školi ubio nekoliko učenika i zaštitara
1/14
Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
11:03 03.05.2023.

Zali Boze mladih zivota

BP
branko.plavsic
11:03 03.05.2023.

Koliko puno mrznje a tako malo Empathie. To govori sve o vama. Ovdje su u pitanju nevina djeca. Zalosno

MA
Makbe
11:21 03.05.2023.

Što se čudite. Dajte, samo još nasilnih filmova s pucnjavom, ubojstvima. Poslije 20 h sati nema nijednog filma bez ubojstva, kriminalaca, pucnjave, policije, kriminalista, patologa, Sve to upijamo svi i navikavamo se da je to pa gotovo normalno, a pogotovo mladi dobivaju ideje i poriv da i oni postanu takvi "junaci". Ma tko će se njima suprotstaviti, taj će dobiti metak u glavu, pa bila to i profesorica iz povijesti ili najbolji prijatelj, često i otac i majka. Takvi filmovi se ne prikazuju slučajno nego namjerno jer je i to jedan način da se provede globalističkla agenda smanjivanja stanovništva i dehumanizacije čovječanstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije