OŠ Visoko

Učenici u projektu "Zamke suvremenih ovisnosti"

ovisnost
Privatna arhiva
07.12.2011.
u 09:39

Cilj pedagoško-dramske radionice "Nagovorili su me“ je pripremanje učenika na susret s realnošću

S učenicima sedmog i osmog razreda OŠ Visoko provodi se projekt "Zamke suvremenih ovisnosti“ kojim se nastoji motivirati učenike za odabir zdravih načina življenja. Uz učenike projekt provode učiteljica kemije Spomenka Kos, učiteljica engleskog jezika Alenka Stričak, vjeroučiteljica Kristina Kožić i pedagog Tibor Martan.

Kroz predavanja, pedagoško-dramske radionice, razgovore, diskusije, praćenje medija i literature, izradu plakata i prezentacija učenici upoznaju ovisnost kao društveno neprihvatljiv način života koji povlači za sobom brojne zdravstvene probleme i narušavanje obiteljskih odnosa.

Cilj pedagoško-dramske radionice "Nagovorili su me“ je pripremanje učenika na susret s realnošću te podučavanje kako se oduprijeti pritisku vršnjaka u situacijama kada se od njih zahtijeva konzumiranje različitih sredstava ovisnosti. Radionica potiče i razvoj komunikacijskih vještina, razvijanje društvene svijesti, razvoj samokritičnosti te preuzimanje odgovornosti za vlastito ponašanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije