DANAS U VEČERNJEM

Ucjena iz Slovenije! Prijete nam miniranjem turističke sezone zbog arbitraže. Diplomati EU: To je slabost i očaj Ljubljane

Naslovnica 13.1.
Foto: VL
13.01.2017.
u 00:00

Erjavec: Oni koji preko Slovenije budu putovali u Hrvatsku imat će poteškoće

Hrvatska diplomacija kontinuirano izvještava države članice EU i ključne partnere u svijetu, poput SAD-a, o izjavama, provokacijama pa i prijetnjama koje dolaze od članova slovenske Vlade vezano za granični spor sa Slovenijom i arbitražni postupak iz kojeg je Hrvatska izišla.

Tako su svi doznali da slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec najavljuje kako će, u slučaju da Hrvatska ne prihvati odluku Arbitražnog suda – jer sud unatoč hrvatskom istupanju nastavlja s radom i donijet će presudu – to naštetiti Zagrebu i turističkoj sezoni, apostrofirajući teškoće za “one koji će iz Austrije i Njemačke preko Slovenije putovati u Hrvatsku”.

U tim istupima diplomati s kojima smo razgovarali vide “očaj i slabost” jer je pitanje granice za ostale države EU bilateralno.

>>Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>>Počinje SP: Može li pomlađena Hrvatska osvojiti novu medalju?

>>Večernjakova ruža: Izabrano 35 kandidata za najprestižniju nagradu

Foto: VLm

Komentara 51

DO
dopizdilomi
20:43 12.01.2017.

Samo dajte. Molim vas. Jedva čekam da se gosti iz Austrije i Njemačke stanu žaliti svojim vladama na zlovensko postupanje.

DO
downunder
20:56 12.01.2017.

Erjavec ce parkirati malo veci sleper pa ce jednim krajem blokirati HR-SLO granicu a drugim AUT-SLO. To je njegov plan

EL
eltax
21:36 12.01.2017.

sagradit most preko Skovenije bit će duplo kraći od Pelješkog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije