Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADOVI ODLUČUJU

Udar po džepu: Neugodno iznenađenje za mnoge stanovnike Njemačke

Berlin's renters face high price misery as housing crisis deepens
LISI NIESNER/REUTERS
10.01.2024.
u 14:30

Svatko tko želi parkirati automobil na ulici u blizini svoje kuće u Frankfurtu trenutno plaća 25 eura godišnje. Ubuduće će ta cijena parkiranja u Frankfurtu iznositi 120 eura.

U mnogim gradovima diljem njemačke znatno poskupljuje parking. To se prije svega odnosi na stanovnike Wiesbadena, Frankfurta i Fulde. Od 2022. godine općinama i gradovima je dopušteno da sami odlučuju koliko će naplaćivati ​​parking za svoje stanovnike. Mnogi te odluke tek sada počinju primjenjivati.

Skok cijena parkiranja za stanovnike je bio posebno drastičan u Wiesbadenu: glavni grad Hessena povećao je pristojbe otprilike deset puta. U ljeto 2022. povećane su s 11,75 eura na 120 eura godišnje, piše Fenix-magazin.

Tako će od danas parkiranje za stanovnike u Frankfurtu biti gotovo pet puta skuplje nego dosad, piše frankfurtski Hit Radio FFH. Svatko tko želi parkirati automobil na ulici u blizini svoje kuće u Frankfurtu trenutno plaća 25 eura godišnje. Ubuduće će ta cijena parkiranja u Frankfurtu iznositi 120 eura. Pogođeno je tako oko 35.000 stanovnika Frankfurta. No, za njih se poskupljenje odnosi samo kada im istekne stara parkirna dozvola i trebaju novu.

VEZANI ČLANCI

U susjedstvu u Offenbachu godišnje su naknade porasle s oko 30 na 75 eura početkom 2023. godine. U Wetzlaru se početkom ove godine cijena udvostručila, s 30 na 60 eura godišnje. U Fuldi su troškovi do prošle godine bili između 15 i 30 eura godišnje. Vozači sada plaćaju između 50 i 90 eura. Sljedeće povećanje slijedi za godinu dana, kada će stanovnici Fulde morati izdvojiti do 120 eura na vrhu. U Kasselu troškovi nisu usklađeni, barem ne dosad. One se kreću između 21 i 30 eura godišnje.

VIDEO VIDEO Naoružani napadači upali u studio tijekom emisije uživo, prijetili voditeljima

Komentara 2

LU
Lukanda
12:04 10.01.2024.

Politika zelenih to je samo početak nećete imati ništa a bit će te sretni.

FU
Fusnota
12:05 10.01.2024.

Trebaju djelatnici parkinga veće plaće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije