HDZ:

'Udbaški poslušnik Milanović tek se sada sjetio da postoje Hrvati u BiH, najbolje bi bilo da šuti'

Plenković dao izjavu nakon sastanka Predsjedništva HDZ-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
29.04.2022.
u 19:37

"Kao predsjednik SDP-a išao je u Sarajevo strastveno podržavati svog prijatelja Komšića, razdragano zagovarajući tzv. građansku BiH", kaže HDZ naglašavajući da se posljedice takve katastrofalne politike vide i danas.

Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica u petak je objavila da hrvatska vlada čini sve kako bi pomogla Hrvatima u BiH, suprotno od predsjednika države Zorana Milanovića. Reakcija je to na današnju Milanovićevu izjavu da se vlada prema Hrvatima u BiH ponaša izdajnički. 

HDZ piše da se "udbaški poslušnik" Milanović tek sada sjetio da postoje Hrvati u BiH, a "donedavno je poticao njihovo obespravljivanje te se radovao kada su im Bošnjaci nametali političke predstavnike". 

"Kao predsjednik SDP-a išao je u Sarajevo strastveno podržavati svog prijatelja Komšića, razdragano zagovarajući tzv. građansku BiH", kaže HDZ naglašavajući da se posljedice takve katastrofalne politike vide i danas. 

Radi se o događaju iz 2010. kad je Milanović podržao Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. U to je doba Milanović bio predsjednik SDP-a Hrvatske, a Komšić kandidat sestrinske stranke SDP BiH. 

Aktualni hrvatski predsjednik nekoliko puta još u kampanji priznao da je tada pogriješio s Komšićem, kojeg danas naziva "lažnjakom i parazitom". 

HDZ u svojoj objavi dalje piše da bi Milanoviću bilo najbolje da "šuti" jer svojim izjavama nanosi štetu Hrvatima i "štetočinskom im politikom otežava položaj". 

Suprotno, vladajuća stranka hvali svoga predsjednika i premijera Andreja Plenkovića jer je "uspio na najvišoj međunarodnoj razini otvoriti raspravu o BiH i potrebi izmjena izbornog zakona" i svojim "ustrajnim zauzimanjem u Strateški kompas EU uvrstiti referencu o ravnopravnosti konstitutivnih naroda u BiH".

Izjava HDZ-a posljednja je u nizu medijskog prepucavanja predsjednika s jedne i premijera i njegove stranke s druge strane u kojima se međusobno nazivaju "lopovima", "lažovima", "izdajnicima", "trovačima", "kukavicama", "udbašima" i "udbašenkovićima".

Ključne riječi

Komentara 17

RO
rogi
21:58 29.04.2022.

Pitam se kako možete podžavati ovog koji nas sramoti gdje dojde sraća da ga nitko ne zove jer šteta bi bila daleko veća.

UG
ugota
22:51 29.04.2022.

Plenkovic je rekao istinu Milanovic je politicki balavac mulja laze narodu muti pamet on je na vrhu pete colone

UG
ugota
22:55 29.04.2022.

Milanovic je rekao da je Hrvatska nastala slucajno stvarno on je politicki balavac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije