susret s ministrima

Uefa u Zagrebu: Ovdje smo radi prevencije, želimo vam pomoći!

UEFA, ministri (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
Autori: kh/VLM, td
18.03.2013.
u 13:16

S Uefom ćemo napraviti evaluaciju što u Hrvatskoj imamo kako bismo spriječili nasilje na stadionima, kazao je ministar Ostojić

U Ministarstvu unutarnjih poslova sastali su se predstavnici Vlade te predstavnik Uefe i Hrvatskog nogometnog saveza. Delegacije je predvodio ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović, član Izvršnog odbora UEFA-e i predsjednik Uefine Komisije za stadione i sigurnost Frantisek Laurinec te predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

– Dogovorili smo se o najvažnijoj točki, a to je da ćemo zajedno s Uefom napraviti evaluaciju što u Hrvatskoj imamo kako bismo spriječili nasilje na stadionima. Što se tiče Vlade, rado smo to prihvatili i zajedno s HNS-om spremni smo na ono što smo danas mogli zaključiti. Nije problem u zakonu, problem je u evaluaciji. Kad snimimo stanje, onda ćemo moći napraviti konkretne mjere za sprječavanje borbe protiv nasilja na stadionima – rekao je ministar Ostojić nakon sastanka.

– Vodili smo vrlo konstruktivan razgovor, posebno želim naglasiti da je delegacija Uefe došla kao partner. Razgovor je protekao u partnerskom ozračju i zaključili smo da svaka strana odrađuje svoj dio posla. Naš zajednički cilj je da, kao što su naši nogometaši naši najbolji ambasadori, to postanu i naši navijači i to gdje god se bude igrao nogomet. Želimo da na stadionima uživaju svi, želimo spriječiti ilegalno klađenje, namještanje utakmica, a to je i Uefin cilj – rekao je ministar Željko Jovanović.

Predstavnik Uefe Frantisek Laurinec kazao je da ima dobar osjećaj te kako vjeruje da će suradnja između HNS-a i Uefe biti odlična.

– Ovdje smo radi prevencije i spremni smo surađivati, savjetovati i pomoći da se spriječi nasilje na stadionima – kazao je.

– Presretan sam zbog toga što su svi danas dokazali da se nogomet igra samo s jednom loptom. U ovom trenutku želim reći da sam zabrinut jer smo prvi po plaćanju kazni, a za taj smo novac mogli napraviti toliko stadiona, terena... No, mogu najaviti da će se to promijeniti – kazao je Davor Šuker. 

Komentara 5

IN
intellegens
16:21 18.03.2013.

A gdje je Mamic on je svima ovima sef. Oni svi rade kako sef kaze. Gdje je alfa i omega ?

PP
Peter Petrovic
20:30 18.03.2013.

ako bude nereda,netreba cekati uefa da nas kazni .mi to moramo uciniti.to bi bila prava kazna za divljake.

IN
intellegens
16:27 18.03.2013.

ko ce biti kriv kada nas uefa izbaci iz svih natjecanja kada na stadionu na kojem ce biti samo hrvati mi hrvati budemo sportase druge drzave vredali govorom mrznje ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije