rendgenske snimke

Uginula sredozemna medvjedica Adriana gađana je sačmaricom

sredozemna medvjedica
Foto: ilustracija
09.02.2015.
u 20:53

Osim zaraslih ožiljaka glave, mogući tragovi nasilja nađeni su i na repu uginule životinje, a upućuju na napad harpunom

Sredozemna medvjedica Adriana, koja je ljetos uginula od upale pluća na jednoj plaži u Puli, bila je žrtva nasilnih napada.

Kako javlja Regional Express, voditeljica Grupe sredozemna medvjedica Jasna Antolović kazala je da rendgenske snimke uginule životinje svjedoče kako je ona prije nekoliko godina više puta pogođena puškom u glavu gdje su nađena zrna. Osim zaraslih ožiljaka glave, mogući tragovi nasilja nađeni su i na repu životinje, a upućuju na napad harpunom. No tu informaciju nije moguće potvrditi.

>>Ne smetaju joj promatrači! Sredozemna medvjedica uživala na plaži

>>U uvali u Istri pronađena uginula Sredozemna medvjedica
 

Komentara 42

KA
kafka
21:10 09.02.2015.

Ljudi-životinje pokušale ubiti 'morskog čovika'.

Avatar bluestar
bluestar
21:14 09.02.2015.

Evo kako je to netko komentirao onda kada je medvjedica pronađena mrtva - a čini mi se da se čovjek razumije: "nije se reagiralo na vrijeme i na sumnju da je ona nešto pojela jer joj je krv izlazila na usta..moj stari je bio uporan u tome da se medvjedica odvede na pregled i ustanovi od čega je nastalo krvarenje..to se nije učinilo.."stara je" nije izgovor za krvarenje..sigurno je ozljeda iznutra sa udicom od pojedene ribe..ona je naglo mršavila iz dana u dan..konstatiram da udruge nisu dobro obavile svoj posao..kako i općina Ližnjan koja nije stavila tabele o neuznemiravanju medvjedice..a ona se tu kreće već par godina..učinjen je veliki niz propusta u očuvanju ove vrlo rijetke vrste..nadam se da nam njena smrt pomoći više u shvaćanju kako se ponašati prema ovakvim vrstama i kako reagirati kad dođu u opasnost..."(Donatien Belšak) Znači, divljaci su jedno, i s njima se treba obračunati, ali ima i drugih krivaca!

4M
4mazge
21:27 09.02.2015.

usput rečeno poznajem ljude koji su kao klinci uživali maltretirat ulične mačke....izrasli su u loše ljude....i s njima već skoro 15 god nemam baš nikakav kontakt....gade mi se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije