Uhićen na Bajakovu

Uhićen na Bajakovu: Heroin skrivao u kombiju s djecom

bajakovo, zapljena (1)
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/3
13.08.2010.
u 12:58

Skoro 89 kilograma kvalitetnog heroina Nizozemac porijeklom iz Turske prevozio je u velikim torbama među robom i švercanim cigaretama.

Mercedes Vito lagano se približio graničnom prijelazu na Bajakovu. Troje djece spavalo je snom pravednika jer je bilo 2 sata ujutro u petak. Njihova majka bila je budna. Upravo je pripremila putovnice.

Droga za zapadnu Europu

Otac, kao glava obitelji, nije se obazirao na policajce dok nisu zatražili da pobliže pogledaju kombi. Carinici i policajci su ubrzo u velikim putnim torbama našli veću količinu cigareta što im je dalo znak da još detaljnije pregledaju vozilo. Među cigaretama i robom pronašli su pakete s ukupno 88,69 kilograma heroina visoke kvalitete. Otac, 44-godišnji Nizozemac porijeklom iz Turske, je problijedio, a djeca su se probudila.

Droga je nabavljena u Turskoj i bila je namijenjena tržištu zemalja sjeverozapadne Europe. Vrijednost zaplijenjenog heroina na crnom tržištu je 26,7 milijuna kuna, a 1000 kutija Marlbora i 180 Dunhilla 26.000 kuna. Ovo je najveća zapljena droge na Bajakovu i najveća općenito u Hrvatskoj na cestovnim graničnim prijelazima.

Provjere preko Interpola

Nizozemac ili onaj koji mu je dao drogu nije se uopće potrudio sakriti heroin. Paketi oblijepljeni smeđom samoljepljivom trakom nisu bili posebno skriveni već raspoređeni u jumbo torbama po vozilu.

U policiji su rekli kako nemaju saznanja da je Nizozemac dosad imao veze s krijumčarenjem droge, no ipak su poslali Interpolu molbu da provjere uhićenog muškarca. Načelnik policije Stipica Kuna podsjetio je da je na Bajakovu od 2003. do sada zaplijenjeno 271,5 kilograma heroina, 87 kg marihuane, 140 kg hašiša i dvije litre ulja hašiša, a  u prošloj godini na Bajakovu je bilo šest većih zapljena heroina.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
20:57 13.08.2010.

Contractor; sumnjam. Da je kojim slučajem bio \"mula\", ne bi imao više od 1 kg.

OB
-obrisani-
17:47 13.08.2010.

kukuriku---ti imas mojih gena ,pitaj mamu

KU
kukuriku
17:25 13.08.2010.

izvinjavam se \"Ekonomskoj-brací-Serbima u ex-komunizmu\"..., nije 94%..vec´manje 49%.., da vas \"utjesím\" ...-:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije