NJEMAČKA

Uhićeni zbog trgovanja ljudi

Policija/Ilustracija
Marko Prpic/PIXSELL
11.07.2018.
u 09:57

Siromašni bračni par s djecom odveli u Njemačku i prisiljavali ih na težak fizički rad i život u neljudskim uvjetima

Šibenska policija uhitila je 51-godišnjaka i njegovu 52-godišnjom suprugu zbog sumnje u kazneno djelo trgovanje ljudima.

Oni su 27-godišnjaka, njegovu 21-godišnju suprugu i njihove dvoje tijekom listopada i početkom studenog 2017.godine u više navrata koristeći njihovo siromaštvo obmanjivali ih i iskorištavali za rad u Njemačkoj uz prijetnje.

- Nakon što su im organizirali prijevoz i ispratili ih do odredišta, osumnjičeni su u razdoblju od 4. studenog prošle godine do 22. siječnja ove godine oštećene prisilno iskorištavali za težak fizički rad i služenje bez novčane naknade.

Oduzeli su im identifikacijske dokumente i prijetnjama su ih onemogućavali u odlasku. Za to vrijeme oštećeni su s djecom stanovali u neljudskim uvjetima, bez elementarnih životnih potrepština.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave - istakla je Marica Kosor glasnogovornica PU Šibensko-kninske.

 

Komentara 1

RI
rightside
17:52 11.07.2018.

i super.. a necete nista napisat o pulskoj grupi koja je svercala ljude,,? il mozda za to jos "nije situacija"?? da se nebi "povredilo" necije pravo na "odbranu i licne podatke")))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije