ZAJEDNIČKA AKCIJA EUROPOLA TE POLICIJA FRANCUSKE I ŠPANJOLSKE

Uhićeno 13 osoba koje su pretvorile u seksualno roblje 25 žena iz Južne Amerike

Foto: Europol
1/5
12.04.2022.
u 08:45

Iz Europola pojašnjavaju da je francuska policija kriminalnu skupinu počela istraživati u siječnju 2021., no sumnja se da je ta kriminalna grupa bila aktivna i prije toga

Kriminalna skupina koja se bavila trgovinom ženama koji su potom korištene kao seksualno roblje razotkrivena je u zajedničkoj akciji francuske i španjolske policije, priopćio je Europol. U akciji je uhićeno 13 osoba, a radi se o državljanima Bolivije, Kolumbije, Ekvadora, Francuske, Španjolske, Perua i Venezuele.

Pretraženo je 13  kuća te je nađeno 25 žrtvi, uglavnom iz Južne Amerike. Združene političke snage zaplijenile su i dvije nekretnine čija je vrijednost procijenjena na 340.000 eura. Zaplijenjeno je i 53.000 eura na bankovnim računima, više od 300.000 eura u gotovini te razna digitalna oprema, među kojom je bilo i 70 mobitela.

Iz Europola pojašnjavaju da je francuska policija kriminalnu skupinu počela istraživati u siječnju 2021., no sumnja se da je ta kriminalna grupa bila aktivna i prije toga. Sumnja se da su članovi  kriminalne grupe, mahom Španjolci, iskorištavali Kolumbijke koje su živjele u Španjolskoj ili u francuskom Nantesu.

Klijente su nalazili preko interneta, a žrtve su se na internetu morale oglašavati i to oglašavanje kontrolirali su kriminalci. Novac koji su nesretne žene bile prisiljene zarađivati kao seksualno roblje ilegalno se prenosio iz Francuske u Španjolsku. Morale su ga prenositi same žrtve ili novčane mule, a u Španjolskoj je opran ulaganjem u nekretnine kao što su klubovi i kafići.

Komentara 1

Avatar Brnjo
Brnjo
10:39 12.04.2022.

Jesu li uhićeni i oni koji su toj ekipi dozvolili ulazak u Europu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije