Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ U VUKOVARU

Uhićeno 5 osoba koje se tereti za preprodaju droga, osumnjičena i državna službenica

Panorama Vukovara
Davor Javorovic/PIXSELL
29.06.2024.
u 16:12

Osumnjičena 26-godišnjakinja, državna službenica PU vukovarsko-srijemske, biti udaljena iz službe te će protiv nje Službeničkom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanjem postupka zbog teške povrede službene dužnosti, sukladno Zakonu o državnim službenicima

Iz PU vukovarsko - srijemske izvijestili su kako su policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave vukovarsko-srijemske započeli s provedbom zadnje faze višemjesečnog kriminalističkog istraživanja naziva „Maestro“ usmjerenog na suzbijanje „ulične preprodaje“ droga. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba s područja PU vukovarsko-srijemske te su na temelju sudskih naloga provedene pretrage domova i drugih prostorija, osoba i pokretnih stvari.

- Utvrđena je osnovana sumnja kako su četvorica muškaraca (dobi 54, 54, 29 i 27 godina) u razdoblju od ožujka do 28. lipnja 2024. godine, s namjerom ostvarivanja materijalne koristi, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske preprodavali kokain, amfetamin i marihuanu. Također, 26-godišnjakinju se sumnjiči za pomaganje u preprodaji droga. Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto 210 grama amfetamina, 71 grama marihuane, 1,04 grama kokaina, više mobilnih telefona, digitalnih vaga i nekoliko tisuća eura - navode iz PU.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dok će kaznena prijava protiv njih biti upućena nadležnom državnom odvjetništvu. Dodaju i kako će osumnjičena 26-godišnjakinja, državna službenica PU vukovarsko-srijemske, biti udaljena iz službe te će protiv nje Službeničkom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanjem postupka zbog teške povrede službene dužnosti, sukladno Zakonu o državnim službenicima.

Govoreći o radu policije navode kako je  broj kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga prošle godine porastao za 58,4%, dok je broj prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga porastao je za 16,1%. U 2023. godini realizirane su 254 zapljene droge, 9% više u odnosu na 2022. godinu.

- U prvih 5 mjeseci ove godine otkrivena su 64 kaznena djela „Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama“ te je zaplijenjeno sveukupno 720 grama amfetamina, 952 grama heroina, 1kg 320 grama kokaina i 786 grama marihuane. Isto tako, podnesene su 104 prekršajne prijave radi nedozvoljenog posjedovanja droga, temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga - stoji u priopćenju policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije