Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovori tek najesen

Koalicija moguća i na lokalnim izborima: DP računa na Vukovar, HDZ-u ‘zauzvrat’ županija

storyeditor/2024-06-10/PXL_090624_115915520.jpg
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
28.06.2024.
u 15:15

Otvoreno je pitanje i koga će DP podržati na predsjedničkim izborima, Zorana Milanovića ili kandidata HDZ-a

Iako je do lokalnih izbora preostalo nepunih 11 mjeseci, preslagivanja na hrvatskoj političkoj sceni rezultiraju i nizom mogućnosti koje bi mogle biti realizirane na lokalnim izborima. Kako se špekulira, jedna od zanimljivijih tema mogli bi biti izbori u Vukovaru, za koji ne treba trošiti riječi kakvu simboličku važnost imaju za sve političke stranke u Hrvatskoj. Prema tim špekulacijama, koalicija na parlamentarnoj razini HDZ DP mogla bi doći i do dogovora kada je u pitanju Vukovar. Naime, DP bi prema tim razmišljanjima na izborima “dobio” Vukovar, dok bi HDZ zauzvrat “dobio” Vukovarsko-srijemsku županiju. Razmišlja se u smjeru kako je Vukovar za DP od iznimne važnosti s obzirom na to da je Ivan Penava gradonačelnik Vukovara te da bi stranka s gubitkom Vukovara izgubila veliki dio svoga političkog utjecaja.

Razgovori najesen

O tim nagađanjima predsjednik HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Ivan Bosančić kaže kako do sada nikakvih razgovora na tu temu nije bilo te da bi on kao predsjednik županijske organizacije svakako bio upućen u to. – Lokalni su izbori daleko kao i bilo kakvi razgovori o toj temi. Ako i bude nekakvih razgovora, onda će se oni voditi u kasnu jesen ili početkom zime. Međutim, kada gledam situaciju na terenu mislim da HDZ-ova pobjeda na županijskim izborima nije uopće upitna, a poznato je i kako je HDZ i na parlamentarnim izborima u Vukovaru osvojio najviše glasova – rekao je Bosančić.

U istom smjeru idu i riječi saborske zastupnice i predsjednice vukovarskog DP-a Ivane Mujkić, koja kaže da ni gradska tijela stranke još nisu zauzela stav oko lokalnih izbora, odnosno tko bi bio kandidat za gradonačelnika i s kim bi mogli u koaliciju. – To su sva nagađanja i za sada je rano o tim temama razgovarati. Međutim, s obzirom na suradnju DP-a i HDZ-a na državnoj razini, ne isključujem ni tu mogućnost, ali tek trebamo vidjeti kako će se naša koalicija pokazati – rekla je Mujkić, čije se ime u Vukovaru spominje kao moguće kandidatkinje za gradonačelnicu Vukovara.

POVEZANI ČLANCI:

Kako će se postaviti HS

U svjetlu takvih događaja bit će zanimljivo vidjeti kako će se postaviti i neke druge stranke u Vukovaru, i to prije svih Hrvatski suverenisti koji su u koaliciji s DP-om na vlasti u Vukovaru. Predsjednik suverenista Marijan Pavliček također kaže kako su lokalni izbori jako daleko i da se tijekom toga vremena može svašta dogoditi, ali i da ga ne bi nijedna ovakva koalicija u Vukovaru iznenadila.

– U politici se bezbroj puta pokazalo kako je sve moguće, pa i manje čudne stvari nego ova. Pred nama su svakako iznimno zanimljivi lokalni izbori – rekao je Pavliček za kojega se šuška kako će također biti kandidat za gradonačelnika Vukovara. Bit će zanimljivo vidjeti i kako će se birači u Vukovaru postaviti, i to prije svih članovi HDZ-a koji ekipu iz DP-a – a koji su najvećim dijelom nekada bili članovi HDZ-a – nazivaju otpadnicima. Istodobno, pred koalicijom HDZ – DP niz je teških i osjetljivih izazova, a jedan je od njih i koga će DP podržati na predsjedničkim izborima, odnosno hoće li to biti Zoran Milanović ili pak kandidat HDZ-a.

>> FOTOGALERIJA Predsjednik Milanović pratio je ogled Hrvatske i Italije, a pažnju je ukrala njegova supruga Sanja

storyeditor/2024-06-10/PXL_090624_115915520.jpg
1/20

Komentara 2

AN
Antonio1952
19:42 28.06.2024.

Valda ce konacno ovi na desnici progledati i poceti suradjivat medju sebi bliskima a ne trositi energiju i glasace na medjusobnim sukobima.

MO
MOSAD
08:11 29.06.2024.

HDZ i DP ako budu imali iti malo pameti i mudrosti mogu voditi RH najmanje 20 godina.Kandidat za predsjednika mora im biti zajednički kako bi oslobodili pantovcak od okupatora.Onda bi imali sve poluge vlasti .REVIZIJA PRETVORBE napokon bi mogla početi koju yu desnica na celu sa sdp zeli sprječiti pod svaku cjenu.HDZ je počeo sa AGROKOROM samo triba nastaviti .Koliko je DP čvrst da moze izdrzati svu medijsku agresiju vidit ce mi do kraja gosine.Nadam se ibzelim zbog dobrobiti RH da jest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije