Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završili u pritvoru

Uhićeno šest krijumčara, skrivali drogu, palicu i nož

Kod Nove Gradiške bježali od policije vozilom u kojem je otkriveno nekoliko migranata
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
12.06.2024.
u 14:00

Policija je u Slavoniji u dva dana spriječila pet slučajeva krijumčarenja migranata

Čak pet novih slučajeva krijumčarenja migranata spriječeno je u samo dva dana u Slavoniji, a kod trojice osumnjičenih pronađena je i droga te bejzbolska palica i nož "skakavac". Nakon nedavnog uhićenja četvorice nepalskih i moldavskih krijumčara policija je spriječila nove slučajeve krijumčarenja te uhitila još šest krijumčara.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, u nedjelju, 9. lipnja, u noćnim satima na autocesti A3 u blizini Slavonskog Broda kontroliran je osobni automobil kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a u kojem je uočeno više stranih državljana koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Istoga dana u jutarnjim satima na graničnom prijelazu Stara Gradiška na ulazu u Hrvatsku kontroliran je teretni automobil kojim je upravljao 42-godišnjak, a u istom automobilu bio i 28-godišnjak (obojica državljani BiH). Prilikom pregleda prikolice uočeno je više osoba koje su izbjegavale graničnu kontrolu. Također u nedjelju na autocesti A3 kontroliran je osobni automobil kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Srbije. U vozilu je bilo više stranaca koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

U ponedjeljak, 10. lipnja, oko 1 sat poslije ponoći na graničnom prijelazu Stara Gradiška na ulazu u Hrvatsku kontroliran je teretni automobil kojim je upravljao 35-godišnji državljanin BiH. Pregledom tovarnog prostora priključnog vozila, a pomoću uređaja za detekciju otkucaja srca, između robe koja se prevozila otkriveno je više migranata koji su izbjegavali graničnu kontrolu. Istog dana oko podneva na autocesti A3 na okučanskom području policija je kontrolirala kombi kojim je upravljao 32-godišnji rumunjski državljanin. U kombiju je bilo više ilegalnih migranata.

Kriminalističkim istraživanjem nad krijumčarima utvrđeno je da su iz koristoljublja, sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, primili u automobile migrante koji su nezakonito ušli u Hrvatsku namjeravajući ih prevesti do Zagreba. Kod dvojice osumnjičenih u dobi od 35 i 28 godina pronađena je bejzbolska palica i nož "skakavac", dok je kod 45-godišnjaka pronađeno, i oduzeto, 6,10 grama kokaina, 1,10 grama marihuane i 0,40 grama heroina. Policija je šestoricu osumnjičenih uz kaznene prijave zbog sumnje u protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj predala pritvorskom nadzorniku. Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o međunarodnoj i privremenoj zaštiti te Zakona o strancima.

 

FOTO Pogledajte slike iz zraka iz Batine: Sve je pod vodom, a vrhunac vodenog vala Dunava tek se očekuje
Kod Nove Gradiške bježali od policije vozilom u kojem je otkriveno nekoliko migranata
1/26

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije