Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ukrajinci podbacili, no Putin slavi tek u Mađarskoj, Slovačkoj i – Hrvatskoj

Ukrajinska ljetna ofenziva nije uspjela. Podbacila je u minimalnom cilju – doći ne baš do sanjanog Azova, ali barem do Tokmaka – grada koji je bio 30 km od prve linije bojišnice te još 70 km do mora.

Komentari 99

Avatar Idler 3
Idler 3
12:03 05.10.2023.

A zakaj vu HR ?

VL
Avatar berija1
berija1
15:47 05.10.2023.

Hrstic , uvijek na pravoj strani, zdravog razuma i u vrijeme Covida. Ukrajina ima ovaj put dva mjeseca do velikih kisa i sasputica, ofansiva tek dolazi.

VL
DU
Deleted user
19:44 05.10.2023.

Nema putko kaj slaviti u Hrvatskoj ,ko njega sisa.Mi ne mozemo podrzati rusku agresiju u Ukrajini jer Hrvatska je imala isto iskustvo sa srbima.Mi smo uvijek bili zapadno orijentirani jer tu pripadamo.Nemamo mi nista sa putinovim rezimom ko srbi i zato uvik kontra.🤠

VL
SE
sedmica
14:42 05.10.2023.

Ukrajinci nemaju izbora u ovom ratu.Alternativa koju imaju je raseljavanje,nestajanje ljudi,diktatura nametnuta od Kremlja i rusifikacija Ukrajine. Povijest nas uci da je to pobjeda relativno kratkog roka. Kao i Xerxes koji je krenuo na Heladu,opustosio ju,vratio se u Perziju i ostavio trupe da cuvaju osvojeno,trupe koje su Heladi onda pomeli sa lica zemlje,tako ce i Putinova kampanja kojom je vec djelomicno unistio civilizaciju i vratio covjecanstvo u tamne dane barbarstva zavrsiti.Ili,jos gori scenario jer ova nasa planeta je prepustena na milost i nemilost jednog poremecenog uma koji je otjerao razum iz svog fiktivnog svijeta.

VL
SE
sedmica
14:37 05.10.2023.

Povijest se ponavlja i daje nam materijala da ne pravimo opet istu pogresku. Nazalost,ljudi su vrlo losi,zaboravljivi ucenici. Kad pogledam kronologiju tog tzv. Istocnog bloka, bio je tracak nade 1956 ali tu zraku su Rusi brzo pogazili tenkovima,zacementirali i od Madjarske napravili tamnicu. Nagy je osudjen na smrt,a ruski sluga Kadar preuzeo kormilo. Rusko carstvo se vratilo u prividan mir u istocnom bloku do 1969,Dubcek.Prasko proljece i opet ruski tenkovi,ovaj put u Pragu i rusko orgijanje se ponovilo. Sad smo svjedoci divljanja Rusa po tudjoj zemlji i neduznim civilima. O tempora,o mores

VL
SE
senijor121
15:56 05.10.2023.

Europa bi morala donjeti zakon da se može pritovriti i procesuirati izdajnike kao što su Orban, pcikousti, naš kremljenko i slični

VL
Avatar Le-Freak
Le-Freak
12:30 05.10.2023.

Slavi Puto u Slovačkoj, Mađarskoj i Hrvatskoj jer sada u ovim zemljama EU ima svoje ljude Orbana, Fiću i Krmeljenka. U Hrvatskoj je putinov čovjek uspješno sa DP, Mostom i ostalim samozvanim "progresivcima" ljevičarima i njihovim žetončićama zaustavio podučavanje ukrainskog medicinskog osoblja. Jer bi to razbjesnilo gazdu u Kremlju da Ukrainci dobiju medicinsku edukaciju kako spašavati i liječiti od Rusa spaljene, ranjene i silovane civile i vojnike.

VL
SE
sedmica
14:33 05.10.2023.

Jesen je krenula,stize zima,period rata dronova. Ovo 'ljetno droniranje' ce se intenzivirati u zimsku verziju svakodnevnice u Rusiji. Ukrajinci su se vec navikli,Rusi neka se naviknu i ciste svoje rusevine i zakopavaju svoje i pokusaju shvatiti da mac ima vije ostrice. Cisto sumnjam da u tom narodu jos ima razuma;100 godina marljivog ribanja mozdanih vijuga puka uz svakodnevnu dozu komunistickih parola i doktrine nekog imaginarnog superioriteta Rusa je 'pobjeda' totalitarizma i diktature,drugim rijecima gubitak zdrave percepcije svijeta.. Civilizacija je u 21om stoljecu dozivila udarac od kojeg se vjerovatno nece nikada osvijestiti.

VL
Avatar kastanjer2
kastanjer2
16:25 05.10.2023.

Ako pretpostavimo da u ruSSiji postoje relativno pametni ljudi, nisam baš siguran da postoje ali pretpostavimo to, onda se postavlja pitanje kakvu bi takav relativno pametan ruSSki tenkist želio imati opremu? Bi li se želi vozikati se po Ukrajini u Armati, ili u T-90M ili bi se radije želio voziti u T-55? Iz nekih razgovora sam zaključio da je pouzdanost opreme na vrlo visokom mjestu kod pametnih tenkista uz taktičko-tehničke karakteristike. Što će ti nekakvo wunderwaffe ako ne radi. Ako se to uzme u obzir onda ne čudi što su ruSSki tenkisti na početku rata uskočili u T-72B3M i jurnuli u agresiju na Ukrajinu. Ti tenkovi su se prvi put pojavili 2014. a 20 kom je u službu ušlo tek 2017. To su sve bili obnovljeni tenkovi na staroj pouzdanoj šasiji koji nisu imali dječijih bolesti kao Armata i T-90M. Kada su im Ukrajinci požandarali to s čime su došli onda je bilo daj što daš.

VL
RO
Roko
08:50 06.10.2023.

Na žalost svih Hrvata Zoki i njegova svita iz oporbe nas sustavno i dogovorno guraju na rusku stranu. Sami smo si krivi. Zoki već koristi i zvijeri u svojoj retorici. Medvjed, medvjeđe uši........ Već se i prije koristio s nekim manjim životinjskim svijetom, a sada prelazi na krupnu divljač. Očito mu je frka pred izbore. On i njegovi ispadaju iz utrke za bilo što. Žalosno je da neke stranke koje nemaju veze sa ljevicom idu na njihovu stranu, samo iz mržnje prema HDZ-u, a Most iz osvete.

VL
SO
soovls
09:59 06.10.2023.

Pobjeda Rusije bi se vrlo snažno odrazila i na Hrvatsku. Vrlo loše po Hrvatsku, naravno. Ruski satelit provodi istovjetnu politiku i čeka svoj trenutak. Ne zaboravite da je Rusija stalna članica u UN i njena moće je snažna pogotovo u istočnim zemljama. Zapadne zemlje su pri tome odnosu sa ruskim satelitom vrlo licemjerne i vrlo lako bi u zalog njihovm prelasku na zapad te iste zapadne zemlje žrtvovale hrvatske interese. Sve hrvatske interese.... i to im ne bi bilo prvi puta u povijesti.

VL
NO
nogobus2
06:56 06.10.2023.

Ček - kako to mislite "Ukrajinci podbacili"? Pa ofenziva napredovala na nekim mjestima više od 50 metara... Što kažu britanci?

VL
LU
Luftbalons
09:47 06.10.2023.

Ovaj Le Freak teški HDZovac. On DP i Most smatra ljevičarima?? Nema u RH ni ljevice, ni komunista. Ima desnice, desno ili desni je. No nije tema. Ne znam odakle je, kad nekog naziva Puto. Valjda tako u Bosni. Vrati se Freak, molim te. Ukrajina kao kolonija SSAD nas ne zanima. Uglibili su i uništili narod. Tako se ne vodi suverena politika. SSAD ih je iskoristio u svojoj agresiji prema Rusiji.

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
13:18 05.10.2023.

Ovakvi globalisticki propagatori uvijek namjerno zaboravljaju da za vrijeme predsjednika Trumpa novih ratova nije bilo a stari su prekinuti ili bitno usporeni.

VL
VL
Vladek37
13:36 05.10.2023.

Zeleni mora biti sretan ako granice ostanu u okviru kakove su sada. Kako ofanziva nije uspjela do današnjeg dane neznam što se treba dogoditi da bu uspjela u budućnosti.

VL
BL
blackeder2022
16:53 05.10.2023.

Ukrajinska vojna logika je da nema logike.Prepuštanje teritorija rusima da ih kao izmore,pa onda kad se ovi ukopaju i slože obrambene linije ,idu u ofenzivu s istim onim snagama koje nisu htijeli angažirti a imali su ih ubrezervi,za oslobađanje istogg teritorija koji su ni prije mjesec dana prepzstili zbog taktike izmoravanja agresora.To se zove stratešku vojni debilizam.Sad kad su rusi planski odmah po zauzimanju teritorija ukopali se gusto minirali teren,postavili protuoklipno zaprečavanje i dubinskib artiljerijski pokrili po dubini okupirane zone normalno je da ćes s velikim žrtvama oslobađati prepušteni teritorij.Sve krivo urađeno.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:37 05.10.2023.

Novinar koji se pokazao u aferi Kovid kao vjerodostojan.

VL
Avatar Behemot
Behemot
15:05 05.10.2023.

Svaki dan Rusi objave nekoliko videa sa desetinama poginulih ukrajinskih vojnika dok s druge strane toga više nema. Boris Johnson koji je zabranio Ukrajincima pregovore i rekao da UK i US stoje uz njih do pobjede je nakon 3 mjeseca dao ostavku. Do sada je Njemačka poslala 17.7 milijardi eura pomoći dok su Britanci poslali samo 6 milijardi. Jednom rječju Britanci koji su nahuškali naivne Ukrajince na rat su ih ostavili na cjedilu.

VL
MA
Maksimiliano
14:02 05.10.2023.

ovaj je prvo navijo za koronu pa je navijo za ukrajinu što je slijedeće plaćeno navijanje ...

VL
TU
tuzibaba
12:01 05.10.2023.

od pregovora nema ništa Zelenski ih ne može dopustiti da ne završi kao Bandera na banderi kad razumni ukrajinci progledaju i uvide u što ih je uvukao glumac. u životu nema ponavljanja kadra ako ne uspije scena

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.