DOBROVOLJNO SE JAVIO

Ukrajinci slave heroja: Poginuo minirajući most kako bi zaustavio ruske snage

Foto: Facebook
1/10
25.02.2022.
u 14:01

Vojnik će biti postumno odlikovan za ovaj čin

Ukrajinski vojnik postao je heroj nakon što je dao svoj život i tako znatno usporio napredovanje ruskih snaga preko Geničeskog mosta.

Kako su na Facebooku objavile ukrajinske snage, Vitalij Volodimirovič Skakun dobrovoljno se javio za misiju čiji je cilj bilo rušenje mosta koji je bio miniran. Vitalij je ručno aktivirao eksplozive i nije imao vremena pobjeći s mosta.

– Vitalij se javio i rekao da će on dići most u zrak. Odmah se čula eksplozija. Naš je brat umro. Njegov herojski čin znatno je usporio neprijatelja i dao dovoljno vremena da se organizira obrana – objavile su ukrajinske snage.

Vojnik će biti postumno odlikovan za ovaj čin.

Pogledajte i video: Poslušajte sablazan zvuk sirena za uzbunu koje su se oglasile u Kijevu

Ključne riječi

Komentara 13

IV
IvoDivo
15:27 25.02.2022.

Takvi heroji kao što su i naš heroji mogu donjeti slobodu svome narodu. Nažalost Urrajina ima puno sličnosti sa Hrvatskom jer i oni imju puno unutršnjih izdajnika, neprijatelja rusofila, ostataka KGB-a i zločinačke komunističke partije.

SK
skipper_
15:26 25.02.2022.

Suze mi krenu na ovakve tekstove iz Ukrajine, pretužno. Počivao u miru.

KA
Kakodane
16:01 25.02.2022.

E moj sinko. Pokoj ti duši. Dugo će te pamtiti i štovati, kao što i Hrvati pamte svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije