Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVLADALA PANIKA

VIDEO Ukrajinci žestoko napali ruski Belgorod: Eksplozije diljem grada, gore automobili i zgrade, ima mrtvih

Napad na ruski grad
Foto: Screenshot/Twitter
1/3
Autori: Hina, Večernji.hr
30.12.2023.
u 14:51

Belgorod, grad smješten na granici Rusije i Ukrajine, dosad je često bio meta ukrajinskih napada.

U tijeku je snažan napad na ruski grad Belgorod, kako svjedoče snimke na društvenim mrežama. Eksplozije su zabilježene diljem grada, a pojedini automobili i zgrade gore.

Trenutačno nema službenih informacija o eventualnim žrtvama ili ciljevima napada, no Vjačeslav Gladkov, guverner Belgoroda, kazao je da je za sada u napadima poginulo dvoje djece. - Ukrajinske oružane snage granatirale su centar Belgoroda. Prema preliminarnim informacijama, ima dvoje mrtve djece i ozlijeđenih - napisao je na kanalu Telegram, piše RIA.

Osim toga, tijekom napada nekoliko je granata pogodilo stambeni sektor, precizirao je guverner. Gladkov je kasnije izvijestio da se u Belgorodu uključila sirena za upozorenje na projektil. Pozvao je sve stanovnike da se sklone. Kako je izvijestio dopisnik RIA Novosti, eksplozije su se dogodile oko 15 sati po lokalnom vremenu, nakon čega se nad gradom pojavio crni dim.

Belgorod, grad smješten na granici Rusije i Ukrajine, dosad je često bio meta ukrajinskih napada. Rusko ministarstvo obrane, koje prenosi Reuters, objavilo je tako da je protuzračna obrana u petak navečer uništila 13 ukrajinskih raketa iznad južne oblasti Belgorod. Regionalni guverner izvijestio je o jednoj poginuloj osobi i četvero ranjenih. Ministarstvo dodaje da je protuzračna obrana "osujetila pokušaj Kijeva da izvede teroristički napad".

Vjačeslav Gladkov potvrdio je da je u tom napadu oštećeno i deset kuća te da je štetu pretrpjela i vodovodna infrastruktura. Aleksander Bogomaz, guverner Brjanska, priopćio je da je iznad njegove oblasti srušeno šest dronova te da je "spriječen još jedan ukrajinski teroristički napad". U tom napadu nije bilo žrtava.

VEZANI ČLANCI:

Inače, ove vijesti o napadu na Belgorod stiže nakon najvećeg ruskog raketnog udara na Ukrajinu od početka rata u kojima je poginula najmanje 31 osoba, a 152 je ranjeno. Kijev je priopćio da je to "jedan od najvećih raketnih napada na ukrajinske gradove i sela" otkad je Rusija pokrenula svoju invaziju u veljači 2022. godine.

Ukrajina je nakon ruskih napada uzvratila dronovima, a ruska vojska oborila je 32 ukrajinska drona iznad Moskve i ostalih dijelova zemlje, rekli su u subotu ruski vojni dužnosnici. Dronove je presrela zračna obrana iznad ruskih oblasti Brjansk, Orjol i Kursk, u blizini ukrajinske granice, te iznad Moskovske oblasti, objavilo je ministarstvo obrane na Telegramu.

VIDEO Rusija već drugu noć dronovima napada Kijev

Ključne riječi

Komentara 73

DU
Deleted user
14:19 30.12.2023.

Ko se mača laća, od mača i pogiba.

Avatar horuk
horuk
14:30 30.12.2023.

Osveta se servira hladna.

DU
Deleted user
14:12 30.12.2023.

Bravo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije