Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADNJA ŠANSA

Ukrajinski sud preispituje rezultate izbora

Timošenko
AFP/Pixsell
17.02.2010.
u 15:07

Priznavanje rezultata izbora je "na ledu" nakon zahtjeva Julije Timošenko za poništenje zbog prijevare, ali Janukovičeva inauguracija 25. veljače neće biti odgođena.

Tvrdnje Julije Timošenko o "sustavnom, temeljnom i općem" krivotvorenju rezultata predsjedničkih izbora koje je ona izgubila s razlikom manjom od tri i pol posto glasova na Zapadu su ignorirane – ali u Ukrajini nisu.

Premda su se zapadni čelnici utrkivali tko će prije i srdačnije čestitati pobjedu u drugom krugu izbora novom šefu strateški bitne države, njegova protukandidatkinja se ne predaje i u utorak je, praćena svojim pristašama, na ukrajinski vrhovni upravni sud donijela nekoliko kutija materijala koji, po njezinim tvrdnjama, dokazuju izbornu prijevaru.

Na njezin zahtjev sud se nije oglušio:
- Vrhovni upravni sud Ukrajine odložio je odluku o objavi rezultata izbora drugoga kruga ukrajinskih predsjedničkih izbora i izbora Viktora Janukoviča za predsjednika, sve dok slučaj ne bude pomno pregledan."

Očajna Timošenko odbila je dati ostavku i priznati poraz; a sudska odluka, premda ne može odložiti Janukovičevu inauguraciju, zadnja je nada koja joj je preostala u svijetu koji se pomirio s izborom Viktora Janukoviča. Ona se pomirila nije - i neće.

Komentara 2

OB
-obrisani-
15:21 17.02.2010.

neboj se neće hrvatski sud preispitivati zašto se išlo đonom protiv jednog sdp-ovog kandidata u odnosu na drugog , jer par sati prije izborne šutnje slagati od strane uskoka da se vodi istraga protiv bandića i nakon toga priznati rezultate to još imate samo u avganistanu, iranu i evo u ukrajini , ma pošteno pravo komunistički , ali mene nebole komunistička zla i otimanja nego me boli to što smo mi Hrvati toliko glupi da uvjek izgubimo državu , pa evo i ovu gubimo i samo je pitanje vremena kada će se bijelom agnostičaru na parlamentarnim izborima pridružiti zoranče bre pa da sve bude u tri lepe materine

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
21:00 17.02.2010.

medmed Bas si pametan, 60% Hrvata su glupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije