Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računalni kriminalitet

Ukrao hard disk iz geodetske uprave

Foto: Zarko Basic/PD/PIXSELL
07.03.2014.
u 13:44

Hard disk koji je kod njega pronađen vraćen je Državnoj geodetskoj upravi

Iz prostorija Državne geodetske uprave u Gruškoj ulici u Zagrebu u četvrtak oko 9.30 sati ujutro Hrvoje C. (29), zaposlenik tvrtke koja je obavljala servisne radove u geodetskoj upravi ukrao je hard disk. Ubrzo nakon toga zaposlenici su shvatili da nešto nedostaje i alarmirali policiju.

Hard disk koji je kod njega pronađen vraćen je Državnoj geodetskoj upravi.

- Na vrata tvrtke je pokucala policija, zbunio sam se i nisam znao što žele, tražili su Hrvoja i nakon toga ga odveli u postaju. Nisu mi rekli niti zbog čega ga traže, što je napravio, uopće nisam znao kako da reagiram... Nakon što su ga ispitali Hrvoje mi je rekao svoju stranu priče, tj. da je vidio kutiju sa starom računalnom opremom, među kojom je bilo i nekoliko diskova. Kako mu je za neke njegove poslove trebao baš takav disk, odlučio se "poslužiti". Naravno, ne odobravam takav potez - prepričava nam R. B., generalni menadžer tvrtke za koju radi Hrvoje C. Iako je već ranije evidentiran zbog dvadesetak sličnih kaznenih djela, uglavnom vezana za područje računalnog kriminaliteta, njegov nadređeni o tome ništa nije znao.

- Hrvoje tu radi dvije godine, vrijedan je i snalažljiv dečko, jedan od boljih zaposlenika, zna posao i uvijek daje maksimum od sebe. Danas sam ga prema ranije dogovorenom planu poslao na jednu montažu u Rijeku. Njegovu stranu priče znam, ali moram vidjeti i što policija ima reći o svemu tome pa ću zatim odlučiti kako i što dalje - govori R. B.

>> Brođanka naručila hard disk, a dobila kabele i prazan CD

Komentara 1

Avatar zampzmija
zampzmija
17:08 07.03.2014.

R.B. tebe i Hrvoja na par godina obuke u Lepo-glavu,po tvom nije gov.no nego se pas pos.ao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije