Karlovačka županija 'korona free'

Ukupno je bila 31 oboljela osoba; jedna preminula, 12 je bilo hospitalizirano, 10 je imalo upalu pluća

Karlovac: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Karlovačke županije
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/7
25.05.2020.
u 14:58

I dalje će se građane testirali, ali u znatno manjem broju, više ne ići na testiranje osobe koje imaju samo temperaturu

Sa zadovoljstvom možemo reći da je Karlovačka županija bez Covid oboljelih pacijenata; od 33 jučer testiranih svi su nalazi došli negativni, a nemamo niti jednu osobu u samoizolaciji. Do danas je testirano 2566 osoba, jučer 33, isto je toliko testirano i danas - kazao je dr. Luka Jerković, infektolog Opće bolnice Karlovac na tiskovnoj Stožera civilne zaštite Karlovačke županije. Potvrdio je medijima i da se prati zdravstveno stanje Karlovčana koji su preboljeli Covid 19.

- Od 31 bolesnika u Karlovačkoj županiji njih je 12 hospitalizirano, a 10 ih je imalo upalu pluća. Iako više nemaju simptome upale pluća i zdravi su, njihovo ćemo zdravstveno stanje pratiti; pratit će ih pulmolog, oni su naručeni na daljnju obradu, da se vidi postoje li trajne posljedice na zdravlje - dodao je dr. L. Jerković. Rekao je i da čekaju nacionalne upute oko seroloških testiranja koje će provoditi.

- Do sada smo tijekom dana testirali veći broj pacijenata; od pacijenata kod kojih je postojala sumnja u bolest s respiratornim problemima, do onih koji su išli na kolonoskopiju, gastroskopiju, bronhoskopiju, do pacijenata koji su išli na operativne zahvate ili su premještani u druge ustanove. Sada će se, obzirom da nema COVID 19 bolesnih osoba, smanjiti broj testiranja, pa ćemo testirati samo osobe koje imaju takvu anamnezu, respiratorne smetnje koje bi se mogle povezati s COVID 19; odnosno osobe koje su došle iz stranih zemalja s respiratornim problemima - dodao je dr. Luka Jerković. 

VIDEO Stožer Karlovačke županije

Josip Ribar, načelnik Stožera kazao je da je dio ljudi testiran i na prijedlog Stožera koji je to tražio za naše radnike iz Švedske koji su dolazili svojim kućama.

- Došli smo do cilja; Karlovačka županija više nema oboljelih od COVID-19. Treba zahvaliti svima koji su se pridržavali mjera koje smo sa nacionalnim stožerom donosili, te vama medijima koji ste fer i korektno izvještavali o svemu što smo radili. Zahvala i Stožerima po gradovima i općinama koji su sudjelovali u tom poslu. Mi kao županijski Stožer ostajemo raditi sve dok postoji i jedna mjera zaštite koja se još mora provoditi - dodao je Josip Ribar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije