Investicije

Ulica je obnovljena, ali je ostao problem parkiranja

'17.11.2010. Ulica Petra Kresimira IV., Varazdin, Gradonacelnik Ivan Cehok i Varazdinski zupan Predrag Stromar otvorili novo uredjenu ulicu Petra Kresimira IV. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
17.11.2010.
u 16:25

Investicija je 2,2 milijuna kuna, a popola su platili gradska uprava i Županijska uprava za ceste

Jedna od najprometnijih ulica u gradu, Ulica kralja Petra Krešimira IV. jučer je, nakon više od dva mjeseca obnove, svečano otvorena.

Razveselilo je to sve stanare i vlasnike poslovnih prostora te roditelje i nastavnike, a i učenike Prve osnovne škole.

- Sretni smo da su radovi završili, bilo je dosta teško u ta dva mjeseca, no, na sreću, nije bilo nikakvih problema i ozljeda - ističe Karmen Jalšovec, ravnateljica Prve osnovne škole. Dodaje da je ostao problem parkiranja jer je školsko parkiralište premalo, a osim zaposlenika škole koriste ga i drugi.

Još će gore biti, smatra ravnateljica, kada počnu naplaćivati parkiranje na velikom parkiralištu nedaleko od škole. Iako je zadovoljna uređenjem, ravnateljica je istaknula da pokušava dogovoriti s odgovornim osobama da se na cesti pred školom postave uspornici, a upravo zbog nedostatka parkirališnih mjesta treba razmišljati i o gradnji zaustavnog traka. Tako bi se olakšalo roditeljima koji dolaze po djecu automobilom. Oni moraju parkirati na ulici jer nema slobodnog parkirališnog mjesta. No, sada su u toj ulici, koja nije obnavljana gotovo 40 godina, uređeni kolnik, biciklističke i pješačke staze, rekonstruirane su plinska i vodovodna mreža te je postavljena DTK mreža. Gradonačelnik Čehok rekao je da je investicija 2,272 milijuna kuna te da su po pola platili grad i Županijska uprava za ceste.

– Uređene su ulice kraj groblja, sada uređujemo Mažuranićevu ulicu, a iduće godine obnovit ćemo Nazorovu i Vrazovu – rekao je gradonačelnik Čehok, napomenuvši kako bi županija trebala više sama financirati. Na pitanje kada će se početi naplaćivati parkiranje ispred fakulteta, gradonačelnik je odgovorio da ne zna točno, jer o tome odlučuju komunalci i koncesionar, ali da će to biti uskoro. Prije vratili dug

Na pitanja zašto su radovi počeli s prvim danom školske godine i hoće li županija više obnavljati ulice u gradu, odgovorio je župan Predrag Štromar istaknuvši da su ove godine radovi malo kasnili jer je trebalo prije toga vratiti dug iz prijašnjih godina.

– Ulice u gradu su najvažnije i osim Krešimirove, u suradnji s gradom, obnavljamo Mažuranićevu, a dogovorili smo i rekonstrukciju ulica u središtu grada u iduće dvije godine – završio je Štromar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije