NOVE CIJENE

Umirovljenici dobili nove uplatnice pa ostali šokirani

Karlovac: Umirovljenici u šetnji
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
05.09.2024.
u 10:51

Odluku o novim cijenama Upravno vijeće Doma donijelo je 30. kolovoza, a one su na snagu stupile već 1. rujna

Nakon lanjskog poskupljenja za 30 posto, godinu dana kasnije domovi za starije i nemoćne osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji sada su opet podigli cijene za 50 posto. Naime, od 1. rujna  poskupio je smještaj u Domu za starije i nemoćne osobe Split u objektima na Zenti, u Vukovarskoj ulici te na Hvaru. Cijene su išle gore i u domu Lovret te onom na Visu. Na Zenti je smještaj za pokretne korisnike u dvokrevetnoj sobi bio 447 eura, a sada je 688 eura, piše portal mirovina.hr. 

Odluku o novim cijenama Upravno vijeće Doma donijelo je 30. kolovoza, a one su na snagu stupile već 1. rujna. Umirovljenici su ostali šokirani jer su im stigle nove uplatnice, a dio njih nema dovoljno sredstava da plate život u domu. 

Od 1. svibnja prošle godine cijene su išle gore za oko 30 posto, a odluka je donesena samo nekoliko dana ranije. U dvokrevetnoj sobi u objektu Zenta usluga je poskupjela na 447 eura za pokretne korisnike. Međutim, uz to treba platiti sve moguće dodatke, poput hladnjaka, balkona i ostaloga. Sada isti takav smještaj košta 688 eura, što je oko 50 posto više. 

Cijene su sada formirane na drukčiji način. Posebno se računa prehrana koja iznosi 368 eura, zatim smještaj koji je 280 eura, a tu je i dodatak od 40 eura, kako piše na njihovim stranicama. Zajedno je to 688 eura, odnosno 746 eura u jednokrevetnoj sobi. Dvokrevetne sobe s čajnom kuhinjom za deset su eura skuplje.

Drugi stupanj usluge za polupokretne korisnike još je skuplji, 796 eura u jednokrevetnoj i 738 u dvokrevetnoj sobi. Za treći stupanj usluge plaća se po novom 846 eura, odnosno 788 eura. Za četvrti stupanj usluge u dvokrevetnoj sobi treba izdvojiti 841 euro. Najpovoljniji još ispada apartman u kojem smještaj za dvije osobe iznosi 1157 eura. U tu su cijenu uključena dva ručka, dva balkona, dodaci i smještaj.

GALERIJA Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će hrvatski gradovi izgledati za 100 godina. Rezultati su fascinantni

Karlovac: Umirovljenici u šetnji
1/13

Komentara 4

Avatar krcedolac
krcedolac
14:52 05.09.2024.

Nema zemlje za starce.

PO
poluprovokator
14:59 05.09.2024.

Tko od njih do sada nije ostao bez nekretnine sada će. Dug, ovrha, upis. Provjerite imovinu vlasnika, obitelji i vezanih osoba i društava...

Avatar Caliban
Caliban
13:18 05.09.2024.

Neka se Selam Ostojić brine o tom. Mater mu se usidrila u Zenti priko veze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije