Ne odustaju

Unatoč razgovoru s J. Kosor škverani sutra idu u prosvjed

segljic
Ivo Čagalj/Pixsell
21.09.2010.
u 16:13

Nema razloga da prosvjed ne održimo jer se ni nakon razgovora s predsjednicom Vlade nije ništa promijenilo.

Sva tri sindikata koja djeluju u Brodosplitu, Nezavisni, Radnički i SMH, odlučila su da, unatoč tomu što ih je u ponedjeljak primila premijerka Jadranka Kosor, neće odustati od sutrašnjeg prosvjeda na ulicama Splita.

- Nema razloga da prosvjed ne održimo jer se ni nakon razgovora s predsjednicom Vlade nije ništa promijenilo. Međutim, naglašavamo da će to biti miran i dostojanstven prosvjed na kojem očekujemo oko četiri tisuće škverana, a pozivamo i Splićane da nam se priključe - kaže Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita.

Podsjeća da su premijerki prekjučer u Banskim dvorima rekli da joj netko laže!

- Onaj tko je kriv za teško stanje u splitskom brodogradilištu nije odgovarao pa sada radnici plaćaju tuđe račune - poručuju škverski sindikalisti ističući da prosvjedom žele upozoriti javnost da Hrvatska nema alternativu za brodogradnju.

Škverski prosvjednici krenut će u 11 sati s istočne kapije. U mimohodu s transparentima doći će do zgrade Splitsko-dalmatinske županije gdje će sindikalni čelnici održati govore. Nakon toga će se svi vratiti na posao. Jer to im je, tvrde, jedina budućnost. 

Ključne riječi

Komentara 6

PI
Pippo9
18:19 21.09.2010.

Vlada i premijerka su im obećali dobre uvjete al radnici su nažalost izmanipulirani od strane sindikalnih čelnika koji se žele samo medijski 4eksponirati

MS
My Soul
16:36 21.09.2010.

počmite već jednom pisati činjenično stanje. ne idu škverani u nikakv prosvjed već komunisti vrše svoju predizbornu promidžbu. baš kao i kad je riječ o referndumu, iako je prestao postojati razlog zbog kojeg su skupljani potpisi za referendum, tj. povučenn je iz procedure zakon o radu, protiv kojeg su se ljudi pobunili, komunisti i dalje traže i zvocaju da se održi referendum. s kojim to pitanjem...bez ikakvog pitanja, važno je da se potroši 165 milijuna kuna novca poreznih obveznika na njihovu predizbornu promidžbu. tako i ove nerede u brodogradnji provode komunisti kao svoju predizbornu promidžbu. šta ima država s brodogradnjom? ako nešto posluje s dobiti, posluje, ako ne posluje, propadne. tko pita privatnika jel ima novaca za isplatu plaća ili nema. ako posluje s dobiti dobro, ako ne posluje, ključ u bravu.

Avatar vh1
vh1
17:07 21.09.2010.

Škverani su zakasnili 15 godina. Dok je bilo love bili su mirni kao bubice. Ako se brod proda za 100, a napravi za 120, onda se gubitak pokrivao iz proračuna. Proračun je u minusu preko 14 milijardi kuna. Odakle škverani misle pokrivati gubitke…….???????? Oni su 15 godina bili AaDeZejovo biračko tijelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije