NASILJE U OBITELJI

Unuk poludio jer je baka otvorila prozor da provjetri sobu, pa je žestoko izvrijeđao

Zagreb: Pe?eni kesteni omiljeni su tijekom sun?anog i hladnijeg dana
Marin Tironi/PIXSELL
02.10.2024.
u 17:09

Unuk je osuđen na 70 dana uvjetnog zatvora i plaćanje 26 eura prekršajnih troškova. Od kazne mu se odbijaju dva dana provedena u policijskom pritvoru, a baka mora platiti 60 eura kazne.

Nemili obiteljski incident dogodio se u obiteljskoj kući na širem području Slatine, zbog čega su unuk i baka proglašeni su krivima i osuđeni zbog otvaranja prozora u sobi i svađe nakon toga. Prema presudi, unuk (39) i baka (81) “međusobno su počinili nasilje u obitelji” pokraj kolovoza ove godine oko 18:20. “Unuk (o.a.), nezadovoljan što je baka, dok njega nije bilo kod kuće, ušla u njegovu sobu i otvorila prozor, verbalno je napao baku kao osobu starije životne dobi riječima: Pi*ka ti materina stara… Zašto si pustila moje ljubimce van, šta da ih pogazi auto!", rekao joj je.

Baka mu nije ostala dužna. "Majmune, budalo… Sve je prljavo kod tebe, zašto ne čistiš! To je kod oboje prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost”, navodi sudac u presudi. Iako unuk nije izričitao priznao krivnju, potvrdio je većinu činjenica nemilog događaja. “Istina je da sam baki rekao “pi*ka ti materina stara i da sam joj prigovarao što je ušla u moju sobu i pustila psa i tri mačke, ali odlučno odbacujem da sam baki govorio da smrdi. Baka je, inače, lažljivica”, branio se unuk, dok je baka rekla policiji kako je unuku odgovorila na njegov verbalni napad jer ju je zasuo uvredama i psovkama, piše Danica.hr.

“Istina, nakon što me napao i izvrijeđao rekla sam mu majmune, sve je prljavo kod tebe”, branila se baka koja je također zaradila policijsku prijavu zbog nasilja u obitelji. Unuk je osuđen na 70 dana uvjetnog zatvora i plaćanje 26 eura prekršajnih troškova. Od kazne mu se odbijaju dva dana provedena u policijskom pritvoru, a baka mora platiti 60 eura kazne. No, osim financijske kazne, baka i unuk su dobili jednomjesečnu zabranu približavanja jedan drugome na manje od 100 metara što znači da će se ili jedan ili drugi morati iseliti privremeno iz obiteljske kuće. Presuda je nepravomoćna i mogu se oboje žaliti.

FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će gradovi u BiH izgledati za 100 godina. Pogledajte rezultate, fascinantni su

Zagreb: Pe?eni kesteni omiljeni su tijekom sun?anog i hladnijeg dana
1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije