petrinja

Uručeni ključevi stanova četvorici pripadnika HV-a

Petrinja: Banožić uručio ugovore o najmu stanova pripadnicima HV-a
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/7
08.12.2020.
u 15:20

Radi se o projektu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima, odnosno područjima koja prema stupnju razvijenosti zaostaju za nacionalnim prosjekom i čiji je razvoj potrebno poticati

Želimo pomagati hrvatskim vojnicima u formiranju njihovih obitelji, zbrinjavanju obitelji i zadržavanju na potpomognutom području" - rekao je ministar obrane Mario Banožić prilikom uručivanja ključeva stanova četvorici pripadnika Hrvatske vojske.

Stanovi su dodijeljeni trojici pripadnika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske te jednom pripadniku Zapovjedništva za kibernetički prostor.

Radi se o projektu stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima, odnosno područjima koja prema stupnju razvijenosti zaostaju za nacionalnim prosjekom i čiji je razvoj potrebno poticati. Projekt se provodi kroz suradnju između Ministarstva obrane, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te gradova na potpomognutim područjima RH i dostupan je svim zainteresiranim djelatnim vojnim osobama.

GALERIJA Banožić uručio ugovore o najmu stanova pripadnicima HV-a

Petrinja: Banožić uručio ugovore o najmu stanova pripadnicima HV-a
1/7

Događaju su nazočili i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-pukovnik Boris Šerić, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Dražen Ressler, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec, zamjenica gradonačelnika Grada Petrinje Viktorija Kaleb i drugi.

"Ovo je rezultat tripartitne suradnje između Ministarstva obrane, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i gradova na potpomognutim područjima. U dvije godine na ovaj način je dodijeljeno sedamnaest stanova u Vukovaru, osam u Kninu i danas četiri u Petrinji." - dodao je Banožić.

Admiral Robert Hranj pohvalio je ovakav način stambenog zbrinjavanja pripadnika Hrvatske vojske istaknuvši kako je to pokazatelj brige za ljude "koji su u Hrvatskoj vojsci najveća vrijednost i najveći potencijal."  

Državni tajnik Nikola Mažar je podsjetio kako je sukladno Zakonu o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima kadrovsko zbrinjavanje omogućeno kadrovima za kojima postoji posebna potreba. Također, rekao je kako trenutno na području grada Petrinje ima ukupno 103 obitelji koje će se stambeno zbrinuti i na taj način ostati živjeti ovdje što je u konačnici i cilj. 

Komentara 3

HE
Hejterkojimrzisve
15:53 08.12.2020.

Jos njih 4 na grbaci naroda! Pa dokle ce te nas jasiti?

DA
damyr26
16:21 08.12.2020.

Najam njihovog Satana 2 kn po kvadratu. A ti budalo plaćaj 350 EURa 25 god. Imamo Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije