UZ POMOĆ PULSKOG PROČELNIKA

USKOK podigao novu optužnicu: Županijski tužitelj pokušao izbjeći plaćanje kazne za parkiranje

Rijeka: Zgrada u kojoj se nalaze Županijsko državno odvjetništvo i USKOK
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
08.08.2024.
u 10:43

Zbog zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, USKOK je podigao optužnicu protiv dvojice muškaraca.

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Puli podigao optužnicu protiv zamjenika županijskog državnog odvjetnika Željka Perčinlića i bivšeg gradskog pročelnika u Puli Nebojše Nikolića koji mu je stornirao kaznu za parkiranje.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete okrivljenika, izvijestilo da je podiglo optužnicu protiv 47-godišnjaka i 64-godišnjaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na te zlouporabe. Uskok tereti Nikolića da je 21. prosinca 2023. u Puli, na Perčinlićevo traženje, spriječio provođenje prekršajnog postupka koji je protiv njega pokrenut zbog prometnog prekršaja.

Prema optužnici, Nikolić je, iako je znao da Perčinlić nije u zakonskom roku dostavio podatke o identitetu osobe koja je 18. veljače 2023. počinila prometni prekršaj, naložio podređenom prometnom redaru da bez zakonske osnove u poslovnoj aplikaciji poništi prekršajni nalog koji je 11. prosinca 2023. izdan protiv Perčinlića.

Prometni redar je postupio prema nalogu čime je spriječeno provođenje prekršajnog postupka protiv Perčinlića koji je neosnovano oslobođen plaćanja novčane kazne u iznosu od 660 eura, kao i plaćanja troška prekršajnog postupka u iznosu od 13,27 eura.

VEZANI ČLANCI: 

>>> FOTO Prepoznajete li grad iznad kojeg su Krila Oluje napravila spektakularan show? Tu se održava zanimljiva utrka

Rijeka: Zgrada u kojoj se nalaze Županijsko državno odvjetništvo i USKOK
1/44
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije