NA GP MALJEVAC

USKOK podigao optužnicu protiv policajca: Radnike bez dozvole puštao preko granice

Na GP Maljevac stroge kontrole zbog koronavirusa
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
02.08.2024.
u 09:56

Takve ulaske je okrivljeni policajac omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku, ističe Uskok.

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 35-godišnjeg policajca koji je na traženje 35-godišnjaka preko granice propuštao strane radnike bez dozvole za rad.

Policajca postaje granične policije teret da je,  od rujna do kraja prosinca 2023., na traženje drugookrivljenog vršnjaka i odgovorne osobe u trgovačkom društvu omogućavao na Graničnom prijelazu Maljevac ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku koji su dolazili neprijavljeno raditi za tu tvrtku. Takve ulaske je okrivljeni policajac omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku, ističe Uskok.

Tužiteljstvo precizira da je policajac od zasad nepoznatih kolega koji su obavljali graničnu kontrolu na Graničnom prijelazu Maljevac tražio odobravanje ulaska državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, iako je znao koji su stvarni razlozi njihovog dolaska u Hrvatsku, a na što su oni pristajali te su im, sukladno traženju prvookrivljenog policajca, odobravali ulazak.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije