nema dokaza

USKOK prekinuo istragu protiv Polančeca u aferi s Inom

\'26.08.2008.,Zagreb,Markov trg - Vlada republike Hrvatske,press konferencija Predsjednika Vlade. Dr. Ivo Sanader govorit ce o stanju u republlici Hrvatskoj na prvoj konferenciji nakon godisnjih odmor
\'Slavko Midzor/PIXSELL
19.09.2011.
u 11:18

Bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade bio je glavni pregovarač države u prodaji Ine MOL-u, a kriminalistička je istraga pokušala utvrditi je li pri tome zlorabio položaj.

Na adresu Damira Polančeca stiglo je 13. rujna rješenje iz USKOK-a kojim ga se oslobađa sumnje za umiješanost u prepuštanje Ine mađarskom MOL-u. Istraga protiv Polančeca u tom je slučaju prekinuta, donosi portal Jutarnji.hr.

Bivši ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade bio je glavni pregovarač države u prodaji Ine MOL-u, a kriminalistička je istraga pokušala utvrditi je li pri tome zlorabio položaj. Također, sumnjali su da je bio upleten u aferu primanja 10 milijuna eura mita koji je, sumnja USKOK, dospio u ruke Ivi Sanaderu.

Ovih dana očekuje se, naime, da USKOK podigne drugu optužnicu protiv bivšeg premijera i to zbog prepuštanja državne naftne kompanije mađarskoj tvrtki i primanja spomenutog mita. Polančeca optužnica neće teretiti.

– Zadovoljan sam i ovo mi daje dodatnu snagu i energiju, a vidjet ćete da će se i u ostalim slučajevima pokazati moja vjerodostojnost – kazao je Polančec za Jutarnji.

Polančec je, podsjetimo, u studenom 2008. godine održao Predsjedništvu HDZ-a prezentaciju o tijeku pregovora s MOL-om. Prezentacija svjedoči da je vrh izvršne vlasti, dakle i premijerka Jadranka Kosor, bio upoznat sa svim detaljima predaje upravljačkih prava nad Inom MOL-u.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Odbacivanje optužnice potvrđuje ono što sam do sada govorio i o čemu sam obavijestio USKOK i ponudio brojne materijalne dokaze, kazao je D. Polančec za Dnevnik.hr. Kazao je još da je jako sretan i zadovoljan što je optužnica protiv njega odbačena.

 

Ključne riječi

Komentara 22

FR
friz
11:58 19.09.2011.

ovo je jednostavno bila \"cijena da Polančec šuti\"!!!Obzirom da je zaprijetio da će reči SVE,ovo je bilo najbezbolnije rješenje,obzirom da je on zaprijetio,ako ću ja nastradati ond ćete i svi drugi!!!Bojim se da će tako \"završiti\" i istraga oko Spice-a,jer očito je da nisu optuženi bili sami u ovovj dobroorganiziranoj pljački.I tako ćemo mi \"stoka sitnog zuba\"opet biti prevareni,a novac će lriminalci lijepo podijeliti,ako več nisu.Nama će dakako ostati dugovi,kriza,socijala,a platiti ćemo sve to kroz nove poreze,prireze,kroz gubitak soc. i zdravstvenih prava i slično.Jer mi \"imamo Hrvatsku\"!!!

Č7
čvor2.76
12:04 19.09.2011.

Ako je ugovor i predaja upravljačkih prava MOL-u mimo zakona i ako je to uopće kazneno dijelo, a za ugovor su svi znali znači da protiv svih članova vlade mora biti podignuta optužnica.

GR
grabice
11:55 19.09.2011.

.....uglavnom ina je bila u našim rukam(mislim na državu)....... ...sad više nije...a tko je što drpio ,jamio,ukrao i talio.... ....ma koga to više zanima.......bitan je epp da se kao nešto radi..... .....a u kojem slučaju nije tako.i u kojem neće biti....... ........a kao narod odlučuje...naroda se kao pita..... .............kad tad bando elitistička će vam doći račun na naplatu.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije