Nakon prijava

USKOK preuzima slučaj e-mailova ministrice Dalić

Martina Dalić
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
16.05.2018.
u 11:44

Iz DORH-a poručuju kako neće biti instrument bilo koje političke opcije

Kaznene prijave političkih stranaka Slobodne Hrvatske i Živog zida vezano za e-mailove u aferi Hotmail jučer su zaprimljene u nenadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu koji će ih proslijediti Uskoku na obradu, kako doznajemo u Državnom odvjetništvu RH.

Iz DORH-a poručuju kako neće biti instrument bilo koje političke opcije, te s obzirom na to da je riječ o predmetu od izuzetnog značaja za cjelokupnu javnost u svim tim slučajevima zatraženo je žurno postupanje.

Inače, e-mailove DORH je prvi put vidio kad i čitava hrvatska javnost, dakle kad su objavljeni na portalu Index. SMS-ovi o kojima je javnost izvijestio čelnik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak, sredinom travnja su zaprimljeni i tada proslijeđeni na obradu nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu koji vodi istragu vezano za sva pitanja u Agrokoru. Identične SMS materijale DORH je zaprimio i iz Ureda predsjednice te iz još nekih izvora...

Iako nije podnesena formalna prijava u sklopu državnoodvjetničkih izvida ispitat će se i jesu li e-mailovi nezakonito proslijeđeni bilo od sudionika e-komunikacije bilo od nekoga izvan tog kruga.

Policija istražuje sve što je potrebno vezano za relevantnost e-mailova i SMS-ova. Što se SMS-ova tiče autori se ne znaju. Činjenica je da oni sadržajno idu na ruku obrani Ivice Todorića i njegovoj temeljnoj tezi o politički motiviranom progonu. S obzirom na to da su dospjeli u javnost posredovanjem HHO-a, vrijedan je i podatak da je HHO od 2008. do 2016. od Agrokora dobio 1,8 milijuna kuna donacija. 

Martina Dalić
1/6

Komentara 29

SO
SoloHan
12:29 16.05.2018.

Da ti u Uskoku su jako sposobni

MU
Muncimir
12:17 16.05.2018.

Uskok je poznat kao nemilosrdni, etički, neovisni, akribični i maksimalno profesionalni stroj za istrage i za lov na kriminalce. Drugim riječima “piši kući propalo” kad te USKOK istražuje zaštićen si kao lički medvjed.

DH
dalibor.hren
12:14 16.05.2018.

Točno je da je Dalićka umišljena, tvrdoglava, veliki ego....ali, svi kritičari su prema njoj g*noj! U mojem mjestu niti jedna prodavačica u Konzumu nije dobila otkaz, Konzum je jedna od najjeftinijih trgovina s kvalitetnim proizvodima... Neće valjda Pernar, student s 500.000,00 kuna kredita u omraženoj ERSTE banci, ili pop za Metković voditi Državu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije