SJEDNICA

VIDEO Plenković kritizirao Milanovića i oporbu: Ruše hrvatski kredibilitet u NATO-u

Zagreb: Održana 31. sjednica Vlade Republike Hrvatske
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/2
16.10.2024.
u 10:39

Postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade.

Sjednica Vlade održat će se u srijedu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Na dnevnom je redu prijedlog izmjena i dopuna Zakona o minimalnoj plaći (EU) te prijedlog izmjena i dopuna Zakona o tržištu rada  Postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade. Uvodni govor održao je premijer Andrej Plenković koji se u svojem govoru osvrnuo na govor o radu Vlade koji je održao u Saboru.

- Mislim da je to bila prigoda da hrvatskoj javnosti i hrvatskim zastupnicima pokažemo što smo radili u posljednjih godina. Pokazali smo da smo sačuvali koheziju. Uz pakete pomoći smo omogućili naše strateške ciljeve - kazao je na samom početku premijer, navodeći kako je najniža nezaposlenost u Hrvatskoj i to u posljednjih 35 godina.

- Imamo više zaposlenih u Hrvatskoj nego kad smo krenuli. Utrostručili smo roditeljsku naknadu.Omogućili smo rast plaća u javnom sektoru. Ministar Bačić će za dva dana predstaviti našu stambenu politiku. Najavili smo i neke nove aktivnosti, poput iznosa minimalne bruto plaće. Ministar Piletić će pripremiti odluku za iduću sjednicu Vlade. Povećat ćemo staž majkama s 6 na 12 mjeseci za svako dijete. Redefinirat ćemo obavljanje studentskih poslova. Razvijat ćemo nove modele useljavanja hrvatskog iseljeništva. Jučer je bila prigoda da pričamo o jačanju hrvatskog položaja, za razliku od dijela oporbe predvođenih Milanovićem.

- Imamo lažne teze u eteru koje plasira Milanović, oporba koja ga slijepo u tom koritu slijedi, pozvali smo ih jučer da to ne čine jer imaju te nek sitne politikantske interese uoči predsjedničkih izbora. Problem je u tome što ova generacija SDP-a i te lijeve oporbe i tih kvazi-desnih stranaka, a u biti populista koji ništa ne pridnosi Hrvatskoj, ruše hrvatski kredibilitet u EU i NATO-u. Radi se o generaciji političara koji osobno nisu ništa pridonijeli ulasku Hrvatske u EU i NATO, a ako nisu osobno, onda nemaju nikakav osjećaj identifikacije s tim velikim postignućima. Čini mi se da bi nekima u oporbi bilo draže danismo u NATO-u, a nekima da nismo ni u EU- dodao je.

Kazao je da Milanović i oporba ruše hrvatski kredibilitet u NATO-u. - Milanović stalno gura proruski narativ. Radi nam se međunarodni problem jer naši saveznici neće biti sigurni jesmo li mi tu. Oporbi poruka - kad dođe glasanje u Saboru, zapitajte se jeste li za Hrvatsku u EU-u, NATO-u, za zdrav razum ili ćete slijediti lažni narativ da se šalju vojnici u Ukrajinu.- kazao je Plenković.

- Sve sam uvjereniji da oporba ne vidi. Pomoći ćemo im s argumentima, pa ćemo vidjeti. Za Hrvatsku je dobro da su u opoziciji. A mi ćemo se pobrinuti da su oni i dalje u opoziciji.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Razbibriga
Razbibriga
11:43 16.10.2024.

Kokošari imaju ovakav pristup članstvu: uzimamo sve, nedajemo ništa. E pa to ne prolazi kod normalnih ljudi...

TK
tkoznaa
11:55 16.10.2024.

Plenkoviću, odstupi, zaslužio si! Unosiš svađu u Lijepu našu ! Rezultati su ti nula. Samo trošiš eure vrlo malo radiš da se zaradi. Povišica mirovine od 30 Eura, pa ti si kavu na Trgu Bana Jelačića platio 50 eura dok je kava stajala 2 Eura! Znaći ti nam tringlet dijeliš.Hoćemo poštene plaće i raditi a ne konobariti za tringlet!

JA
Jatiser
11:32 16.10.2024.

Tebi je Plenki za sve netko drugi kriv. Rastjerao si 65% sposobnih Hrvata van iz zemlje sa svojom sposobnoscu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije