Prekinuti snovi

Uspješan sportaš obolio ‘preko noći’

Antonio
Ivančica Jurčević/VLM
28.12.2012.
u 12:25

U zagrebačkim bolnicama otkrili su da Antonio boluje od multiple skleroze, gangrene, visokog tlaka, zadebljanja oko srca i osteoporoze

Antonio Javorić, učenik Srednje škole Krapina, umjesto na igralištima dane provodi u bolnicama. Zadnju godinu dana mladiću su zaustavljeni snovi, bolest ga je odvela iz školskih klupa, od kolega i svega. Život je zaustavljen i njegovim roditeljima koji su na kraju snaga. 

Stalne glavobolje

Sve je počelo glavoboljama koje su dječaka prikovale za krevet, a potom i za bolničke aparate. Zbog glavobolja, ukočenosti lijeve noge i bolova u kralježnici u Općoj bolnici Bračak sumnjali su na krpelja. No krivo, pa je zbog sve lošijeg zdravstvenog stanja upućen je u zagrebačke bolnice.  Magnetska rezonancija pokazala je promjene na mozgu, pa su Antonija liječnici htjeli prebaciti u Klaićevu, no za njih je bio star, a za Klinički centar Dubrava premlad. Dijete je na kraju završilo u KBC-u Rebro. Stalne glavobolje liječnike su upućivale na multiplu sklerozu, vraćen je kući, a za mjesec dana ponovo bolnice, pretrage i strepnje – kaže nam majka Sanja Javorić. U obitelji radi samo otac, a imaju još dvoje djece. Za nesretnu sudbinu mladića čuo je Krapinčanin Mirko Prelčec, otišao u srednju školu, doznao broj roditelja i jednostavno ponudio pomoć. – Nije to bitno, važno je spasiti jedan mladi život – skromno će Mirko koji je obitelji uručio novčanu pomoć prikupljenu od vjernika u crkvi sv. Katarine u Krapini. Ova je gesta obradovala roditelje koji su iscrpili i kućni budžet. 

Drugo mišljenje

– Moj Antonio je od veselog dječaka i nogometaša postao nesretan, trpi jake bolove, a njegove dijagnoze su multipla skleroza, gangrena, visoki tlak, zadebljanje srca, osteoporoza i sve to uz stalne glavobolje, a nosi i pomagalo za kralježnicu – kaže majka. Ovdje su sve mogućnosti iscrpljene te obitelj čeka drugo mišljenje liječnika iz Njemačke. Svi ljudi dobre volje koji su u mogućnosti pomoći roditeljima mogu se javiti majci Sanji Javorić na mob. 098/988-1308. Žiro-račun za pomoć u Zabi je 2360000-3115879388.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
12:43 28.12.2012.

Grozno........ Pothitno postaviti pravu dijagnozu.....nadam se da će drugo mišljenje donijeti rezultate.....

CR
crocro
18:38 30.12.2012.

Pozdrav poštovanim zagorkama i zagorcima. Dolazio sam u opću bolnicu Zabok i kada je vidiš iz vana izgleda kao Hyuston. No i ona je dobro modernizirana i organizirana. Jedino što me brine kako se ne može postaviti prava dijagnoza pacijantu. Kakav krpelj, a daljnje pretrage, pa u bolnici navodno imaju sve aparate. To je ipak nivo županijske bolnice. Ja ne mogu vjerovati da nisu u stanju postaviti pravu dijagnozu, osim što sumnjaju na posljedice zaraze od krpelja. Ovo je vrlo ozbiljno pitanje pa se zagorci mogu opravdano upitati da li su liječnici dobri dijagnostičari. Jer dobro postavljena dijagnoza, velika je pomoć u nastavku liječenja. Ja bi osobno želio svako dobro liječnicima u općoj bolnici Zabok a isto tako želio bi da su svi pacijenti zadovoljni tim liječnicima i njihovim znanjem i pravilnim terapijskim postupcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije